Studiu: Creierul începe să îmbătrânescă de la vârsta de 45 de ani

Până în prezent oamenii considerau că îşi pierd capacităţile cerebrale în jurul vârstei de 60 de ani. O nouă cercetare a descoperit că funcţiile cerebrale, inclusiv raţionamentul, memoria şi înţelegerea încep să se deterioreze începând cu vârsta de 45 de ani.

Autor: Anca Murgoci

Investigaţia publicată în British Medical Journal a urmărit 7000 de angajaţi publici, femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 45 şi 70 de ani, pe o perioadă de zece ani. Studiul realizat la Universitatea din Londra a analizat capacitatea de memorare şi de înţelegere. Experţii au constat un declin în raţionamentul mental la bărbaţi, dar şi la femeile cu vârste cuprinse între 45 şi 49 de ani. Astfel, creierul îmbătrâneşte mai repede decât se credea anterior. Noua descoperire va conduce la descoperirea instrumentelor care vor diagnostica demenţa mult mai devreme.

Archana Singh-Manoux, de la Centre de recherche d'épidémiologie et de santé de la population din Franţa a examinat funcţia cognitivă a 5.198 de bărbaţi şi 2.192 femei care lucrau ca funcţionari publici în perioada 1997-2007. Ei au susţinut o serie de teste (de vocabular, de înţelegere vizuală şi auditivă) la începutul şi la finalul perioadei. Rezultatele au arătat că deteorările cerebrale au apărut atât la femei, cât şi la bărbaţi. Studiul a demonstrat că 9,6% dintre bărbaţii cu vârste cuprinse între 65 şi 70 de ani sufereau o scădere a raţionamentului mental, în schimb ce femeile din aceeaşi grupă de vârstă doar în proporţie de 7,4%. În cazul femeilor şi bărbaţilor cu vârste cuprinse între 45 şi 49 de ani, vorbim de un declin de 3,6%, informează BBC Mundo.

Experţii nu au luat în considerare starea generală de sănătate a subiecţilor. Cu toate acestea, ei au amintit că persoanele de vârstă mijlocie cu o sănătate cardio-vasculară bună sunt mai puţin predispuse să se îmbolnăvească de demenţă la vâsta a treia.

Oamenii de ştiinţă spun că deşi demenţa nu se poate preveni, este bine să avem o alimentaţie sănătoasă, să nu fumăm şi să menţinem sub control colesterolul şi tensiunea arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel