EXCLUSIV  Stelian Ion, indisponibil pentru ambasadorul Americii. Afront la adresa partenerului strategic

foto Facebook Ambasada SUA (U.S. Embassy Bucharest)
foto Facebook Ambasada SUA (U.S. Embassy Bucharest)

Miercuri, la ora 11, ambasadorul Statelor Unite în România a fost în vizită de rămas bun la Ministerul Justiției. Stelian Ion, ministrul USR, nu a fost disponibil, reprezentantul SUA fiind primit doar de șeful său de cabinet.

Potrivit unor surse DCNews, Stelian Ion nu și-a găsit timp să-l primească pe ambasadorul Adrian Zuckerman, aflat la încheierea mandatului său în România. Pentru ambasadorul Americii nu a fost disponibil decât un oarecare Dima, din cabinetul ministrului.

Gestul poate fi considerat un afront la adresa aliatului strategic al țării noastre, fiind fără precedent ca unei vizite la acest nivel diplomatic să îi răspundă doar un tânăr funcționar din cabinetul demnitarului.

Este probabil ca ministrul Renew Europe să fi gândit gestul ca pe un afront la adresa președintelui Trump, cel care l-a numit pe Adrian Zuckerman. Lipsit de experiență politică, fostul avocat al lui Mazăre nu a înțeles că, încălcând uzanțele diplomatice, nu comite o ofensă doar la adresa persoanei, ci și a instituției pe care aceasta o reprezintă. În cazul de față, Departamentul de Stat al Statelor Unite.

Indiferent dacă ambasadorii americani au fost numiți politic ori au fost diplomați de carieră, aceștia au susținut lupta anticorupție din România și Ministerul Justiției.

Adrian Zuckerman a fost primit luni de către ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, la încheierea mandatului în România, iar miercuri, 13 ianuarie, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi SUA”, după cum se arată în comunicatul administrației prezidențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel