Spitalul Judeţean Brașov, amendat pentru depozitarea deşeurilor la UPU, dar felicitat pentru gestionarea infecţiilor nosocomiale

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov a fost amendat în urma controlului efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, de către Corpul de control al ministrului Sănătăţii, dar, în acelaşi timp, a fost felicitat pentru planurile de risc implementate în depistarea şi combaterea infecţiilor nosocomiale şi raportarea corectă a acestora, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Marius Leonte.

Conform acestuia, amenda a fost primită de spital pentru depozitarea incorectă a deşeurilor temporare rezultate la Unitatea de Primiri Urgenţe şi a fost aplicată de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică. Leonte a subliniat că această sancţiune a fost 'datorată lipsei de spaţiu în care îşi desfăşoară UPU activitatea în prezent'.

'Felicitări însă pentru planurile de risc implementate în depistarea şi combaterea infecţiilor nosocomiale. Au spus că nu au găsit aşa ceva în foarte multe spitale din ţară', a precizat Leonte. La SCJU Braşov este implementat proiectul de construire a unui sediu al UPU, urgenţele fiind gestionate în prezent într-un spaţiu al unităţii sanitare aflat, la rândul său, în renovare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel