Situația Casei Regale. Deces ținut la secret

Palatul Elisabeta
Palatul Elisabeta

   

O veste tristă de la Casa Regală a îndurerat milioane de români, luni, 1 August: Regina Ana a plecat dintre noi. Dumnezeu să o odihnească pe Regină!

Despre alt deces petrecut în această săptămână nu vorbește nimeni, este ținut secret de presa din România. Motivul: ar trebui să-și recunoască greșelile, superficialitatea, ușurința cu care poate fi manipulată. Să admită dispariția propriei credibilități. Câtă mai avea.

În ultimii doi ani,  Casa Regală a anunțat cu ocazia evenimentelor tradiționale că Majestatea Sa Regele nu poate veni la Palatul Elisabeta,  din cauza stării de sănătate a Reginei Ana. E o scuză, nu vor să recunoască adevărul, Regele e bolnav! Așa spuneau ”apropiați ai Casei Regale”, ”susținători ai Monarhiei”, experți în domeniu. Pe blog, sau la televizor. Nu i-am auzit să-și ceară scuze.

Se vede acum că nu a mințit Casa Regală, ci ei. Așa zișii ”apropiați” ar fi trebuit să știe că instituția Casei Regale nu poate răspunde tuturor bazaconiilor lansate în spațiul public, că statutul nu-i permite să dezvolte polemici, cum fac regele manelelor sau ”prințul” retrocedărilor, răsfățați ai emisiunilor de divertisment.

Pe termen lung, se va vedea cine are dreptate. Pe termen scurt, acești troieni au reușit să facă mai mult rău ideii dinastice decât campania ostilă dusă de PCR și de continuatorii acestuia.

Este o specie de lăudători-mușcători: cu o gură laudă exagerat Monarhia, cu cealaltă mușcă de picior oamenii din Consiliul de Coroană. Nu-mi dau seama dacă indivizii acestei specii acționează coordonat, sau își urmăresc doar propriile interese.

În anii 90, l-au folosit pe Rege pentru a-și cârpi scorul electoral, sau pentru a atrage public către ziarele lor, născute moarte. Aruncându-l în disputa politică internă, au distrus șansa monarhiei de a convinge noi segmente de public, cu alte orientări.

Acum, se bat pe funcții în asociațiile monarhiste, pe care le divizează și astfel le distrug; critică  normalizarea relației cu statul; pompează capital (de imagine, poate și de alt fel) într-un personaj eșuat, nereprezentativ pentru ideea monarhică; lansează scenarii pentru decredibilizarea instituției (Consiliul de Coroană), în vreme ce laudă omul (Regele Mihai).  Ostentația cu care se prezintă (ca ilegaliștii lui Dej) drept luptători pentru monarhie din timpul lui Iliescu îi îndepărtează pe cei care au descoperit mai târziu Casa Regală. Pe care, oricum, o critică ș.a.m.d.

Să fie sănătoși, iar la prima gripă să le apară scenariul că au murit, dar îi ține în frigider, să nu le închidă Facebook contul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel