SIMONA HALEP s-a calificat în SEMIFINALE la ROMA, după 6-1, 6-0 cu ALEXANDRA DULGHERU

Simona Halep s-a impus categoric în sfertul de finală de la Roma jucat în fața Alexandrei Dulgheru și s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier 5. Numărul 2 mondial a trecut în două seturi de conaționala de pe poziția 72 în lume, scor 6-1, 6-0, după doar 56 de minute de joc.

MECIUL SIMONA HALEP - CARLA SUAREZ-NAVARRO ESTE TRANSMIS LIVE AICI

Alexandra Dulgheru a părut afectată fizic de cele cinci meciuri jucate pentru a ajunge în sferturile de la Roma și nu i-a putut face față Simonei Halep, care a etalat un nivel foarte ridicat al jocului.

Ambele jucătoare și-au făcut serviciile în debutul meciului, însă echilibrul s-a rupt după doar două game-uri, când Simona a făcut break-ul și nu a mai pierdut niciun game până la finalul partidei. Alexandra Dulgheru a avut în repetate rânduri șanse de a-și adjudeca game-uri sau chiar break-uri, dar cea mai bună jucătoare de tenis a României a luptat fantastic pentru fiecare punct și a reușit să revină mereu.

Simona Halep se află la a treia victorie consecutivă obținută la Roma într-o oră de joc, iar prestația ei extrem de solidă ne dă încredere că s-ar putea impune în capitala Italiei și, mai ales, în perspectiva Grand Slam-ului de la Roland Garros.

Simona Halep se va bate pentru un loc în finală cu învingătoarea duelului dintre Carla Suarez-Navarro (Spania, locul 10 WTA) și Petra Kvitova (Cehia, locul 4 WTA).

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU 6-1, 6-0

Setul 2:

- 6-0: Simona Halep mai revine o dată de la 15-40 pe propriul serviciu, anulează cele două mingi de break ale Alexandrei Dulgheru și închide meciul cu o minge superbă de sub fileu, după o scurtă bună a adversarei de azi. Locul 2 WTA se califică în semifinalele de la Roma după doar 56 de minute de joc.

- 5-0: Simona face break la 15, după un game încheiat cu o nouă dreaptă câștigătoare splendidă, trimisă în lung de linie.

- 4-0: Alexandra a avut o nouă minge de break, irosită însă cu un retur trimis afară, după care Simona Halep a închis game-ul la avantaj, din a doua încercare.

- 3-0: Simona face încă un game pe serviciul advers și se desprinde în setul 2, după a patra minge de break concretizată. Alexandra a comis inclusiv o dublă greșeală la 40-40, iar Halep a închis game-ul cu o dreaptă incredibilă în lung de linie, care a prins tușa.

- 2-0: Alexandra a început bine pe serviciul Simonei și a ajuns până la 15-40, cu două mingi de break. A urmat însă un ace al Simonei și trei retururi greșite ale Alexandrei - primul în fileul și celelalte afară, ce i-au permis numărului 2 mondial să-și facă serviciul într-un final.

- 1-0: Simona începe furtunos setul 2, cu un break la 0. Locul 2 mondial pare de neoprit: lovește în permanență la limită, schimbă colțurile mereu și trimite mingi direct câștigătoare la care Alexandra nu are răspuns.

- ora 13:39 - Începe setul secund, cu Alexandra Dulgheru la serviciu.

---------------------------

Setul 1:

- 6-1: Simona Halep servește foarte bine și închide primul set cu un game alb, în care nu i-a dat nici o speranță Alexandrei Dulgheru, după 28 de minute de joc. Alexandra nu a evoluat rău, dar jocul arătat de Simona se află la un nivel extrem de ridicat, iar Dulgheru nu a reușit să-i facă mereu față.

- 5-1: Un nou break pentru Simona, care începe să câștige tot mai des punctele lungi și disputate, ce au impact important asupra moralului. Numărul 2 mondial a egalat la 30 după un astfel de punct, încheiat cu un rever splendid câștigător, și nu s-a mai oprit până la finalul game-ului.

- 4-1: Simona confirmă break-ul și se desprinde în actul inaugural, după un game câștigat la avantaj, în care a mai servit un ace. Alexandra țintește în permanență tușele, dar mingile se duc de cele mai multe ori la câțiv milimetri de linie. La ultimul punct al game-ului, Halep a trimis o dreaptă care a lovit banda fileului și a trecut în terenul advers, în vreme ce mingea trimisă înapoi de Alexandra a lovit banda fileului și a rămas în terenul ei.

- 3-1: Simona Halep reușește primul break al setului. Dulgheru a condus cu 15-0, dar locul 2 WTA a egalat după un punct splendid, în care și-a construit frumos punctul, iar Alexandra s-a apărat foarte bine, dar Simona a urcat la fileu și a lovit decisiv cu voleul. Numărul 2 mondial s-a distanțat până la 15-40, Dulgheru a făcut punct după un serviciu 2 foarte bun, dar în final Simona a câștigat game-ul pe serviciul advers.

- 2-1: Începe spectacolul! Cele două românce și-au dat drumul la joc și reușeșc lovituri superbe. Simona Halep își face serviciul, la 30, dar Alexandra Dulgheru a reușit o dreaptă câștigătoare minunată în lung de linie.

- 1-1: Alexandra Dulgheru îi oferă un răspuns pe măsură locului 2 WTA: a servit bine și și-a adjudecat game-ul tot la 15.

- 1-0: Simona Halep începe bine meciul cu un ace și câștigă fără prea mari emoții primul game, la 15. Numărul 2 mondial a condus cu 40-0, dar a comis o eroare neforțată, trimițând o minge în fileu. La ultimul punct al game-ului, Simona a trimis o dreaptă lungă pe reverul Alexandrei, arbitrul de linie a strigat ”out”, dar centralul a coborât din scaun și a decis că mingea a fost bună. Dulgheru a contestat decizia, spunându-i arbitrei că mingea a fost afară, dar aceasta a rămas fermă pe poziție.

- ora 13:10 - Începe partida Simona Halep - Alexandra Dulgheru. Numărul 2 mondial servește.

---------------------------

- ora 13:00 - Simona Halep și Alexandra Dulgheru și-au făcut apariția pe Arena Centrală de la Roma și se încălzesc timp de câteva minute, înainte de începerea meciului. Cerul de deasupra capitalei Italiei este plin de nori, iar ploaia ar putea întrerupe în orice moment sfertul de finală sută la sută românesc.

---------------------------

Știrea inițială: 

SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU. Organizatorii turneului de la Roma au anunțat când se va disputa sfertul de finală sută la sută românesc, dintre Simona Halep (locul 2 WTA) și Alexandra Dulgheru (locul 72 WTA).

SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU. Meciul dintre Simona Halep și Alexandra Dulgheru se va juca vineri, pe Terenul Central de la Roma, cu începere de la ora 13:00, și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU. Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturi din capitala Italiei grație victoriei din optimi reușite în fața rusoaicei de pe locul 8 WTA, Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-3, după o oră și 29 de minute de joc.

Vezi aici detalii: Victorie superbă! Dulgheru s-a calificat în sferturi la Roma

SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU. De partea cealaltă, Simona Halep a spulberat-o în sferturi pe americanca de pe locul 16 mondial, Venus Williams, de care a trecut după doar o oră de joc, scor 6-2, 6-1.

Vezi detalii aici: Halep a spulberat-o pe Williams și s-a calificat în sferturi la Roma


SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU. Simona Halep și Alexandra Dulgheru nu s-au mai întâlnit niciodată până acum într-un meci din circuitul WTA, astfel că partida de mâine va fi primul lor duel direct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel