SIMONA HALEP s-a calificat în SFERTURI DE FINALĂ la ROMA, după 6-2, 6-1 cu VENUS WILLIAMS. O va întâlni pe ALEXANDRA DULGHERU

Simona Halep a spulberat-o, joi, pe Venus Williams și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. În optimi, românca de pe locul 2 WTA a trecut în două seturi de numărul 16 mondial, scor 6-2, 6-1, după doar o oră de joc.

MECIUL SIMONA HALEP - ALEXANDRA DULGHERU POATE FI URMĂRIT LIVE AICI

Simona Halep a arătat un joc foarte solid și a controlat în totalitate meciul cu Venus Williams. Americanca a început cu un game alb, însă românca i-a răspuns pe măsură, după care fiecare sportivă a reușit break-ul. Echilibrul s-a rupt la 2-2 în primul set, când Simona Halep a început o serie de game-uri consecutive ce i-au adus setul și i-au permis să se dinstanțeze la 4-0 în actul secund, în care fostul lider mondial nu a reușit decât un game.

Simona Halep a continuat să își facă jocul și a închis meciul cu 6-2, 6-1, după doar o oră de joc. De precizat că românca a beneficiat în acest meci de numeroasele erori neforțate comise de adversară, lucru care însă nu-i diminuează cu nimic meritele. Sportiva noastră a fost redutabilă pe propriul serviciu, care pare să se îmbunătățească în fiecare zi, s-a apărat excelent, așa cum ne-a obișnuit, și a reușit destule lovitură câștigătoare ce au ridicat publicul în picioare.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Alexandra Dulgheru (locul 72 WTA), care a trecut mai devreme de numărul 8 mondial, Ekaterina Makarova.

Vezi aici detalii despre meciul Alexandrei: Victorie superbă! Dulgheru s-a calificat în sferturi la Roma


------------------------

Iată desfășurarea Live Text a meciului:

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS 6-2, 6-1

Setul 2:

- 6-1: Simona Halep mai face un break, își adjudecă și setul secund și se califică în sferturile de finală ale turneului de la Roma! Românca a fost condusă cu 0-30 în ultimul game al partidei, dar a revenit și a făcut patru puncte consecutive, terminând partida într-o oră de joc!

- 5-1: Simona Halep face și spectacol! Românca a trimis un rever splendid din săritură, în lung de linie, scos cu greu de Venus Williams. Sportiva noastră a urcat însă la fileu și a încheiat cu un vole punctul de 40-0. A urmat o dublă greșeală și o minge trimisă afară de româncă, ce i-au permis americancei să se apropie. Sportiva noastră a concretizat însă a treia minge de game, grație unei noi erori neforțate a adversarei.

- 4-1: Venus Williams reușește să întrerupă seria de opt game-uri consecutive reușite de româncă. Simona Halep a trimis un retur fantastic cu dreapta în diagonală pentru 30-15, urmat imediat de un ace al americancei. Venus începe să urce la fileu, însă în zadar. Simona Halep i-a răspuns bine și a obligat-o să trimită în fileu. Sportiva noastră a avut minge de 5-0, dar a comis trei erori neforțate și i-a permis americancei să-și facă serviciul.

- 4-0: Simona Halep servește bine, se apără exasperant pentru adversara sa și atacă necruțător. Venus a urcat la fileu pentru a încheia un punct, dar nu i-a fost suficient să-și adjudece game-ul. La 40-30 pentru ea, Simona Halep a comis o dublă greșeală, dar a urmat un un-doi minunat, pentru avantaj, iar românca nu a mai irosit ocazia și a făcut 4-0 în setul secund.

- 3-0: Numărul 2 mondial câștigă al șaptelea game consecutiv, după un break făcut cadou de Venus Williams. Americanca a început și a încheiat game-ul cu duble greșeli și a jucat alte două mingi cu al doilea serviciu, trimițând de fiecare dată afară în timpul punctului. Venus a reușit și două puncte în acest game, cu un backhand câștigător în lung de linie și grație unui serviciu bun trimis la ”T”.

- 2-0: Simona Halep zburdă pe teren și își domină copios adversara. Românca a servit bine, a profitat de erorile americancei și a mai câștigat un game la 0.

- 1-0: Venus Williams a început bine game-ul, cu un ace, dar Simona Halep a revenit și a condus cu 40-15. Românca nu a reușit însă să concretizeze cele două mingi de break, iar americanca a egalat și a împins game-ul la avantaj, unde sportiva noastră a închis punctul la prima ocazie ivită.

- ora 14:35 - Setul secund începe tot cu Venus Williams la serviciu.

------------------------

Setul 1:

- 6-2: Românca servește excelent și câștigă primul set, după un game în care a reușit doi ași! Doar 27 de minute a durat actul inaugural, adjudecat de Simona Halep în principal grație numeroaselor erori comise de Venus Williams. Sportiva noastră a încercat să lungească punctele, pentru a-și obosi adversara, și a reușit și câteva lovituri câștigătoare frumoase.

- 5-2: Americanca greșește mult la serviciu și comite două duble greșeli, permițându-i româncei să mai facă un break, la 15. Simona Halep va servi pentru a-și adjudecat primul set.

- 4-2: Venus Williams încearcă re-break-ul și forțează cu reverul, dar comite greșeli neforțate de care Simona Halep profită și se desprinde în setul inaugural.

- 3-2: Simona Halep face un nou break, după un game încheiat cu o dublă greșeală a americancei. Românca începe să-și intre în mână și a trimis mai multe lovituri câștigătoare, inclusiv un rever superb în lung de linie, pe care Venus nu a putut decât să-l admire.

- 2-2: Scenariul game-ului precedent se repetă, de data asta cu Venus Williams beneficiară a break-ului, la 15. Simona Halep a servit modest și a făcut inclusiv o dublă greșeală, în vreme ce americanca a returnat foarte bine.

- 2-1: Simona Halep reușește primul break al meciului, la 15, și trece la conducerea setului. Venus Williams nu a reușit să mențină nivelul serviciului arătat în primul game, a jucat mai mult cu al doilea și a avut probleme serioase, comițând inclusiv o dublă greșeală.

- 1-1: Răspuns de mare campioană al româncei, care servește la fel de bine, reușește un ace și câștigă, la rândul ei, un game alb. Sportiva noastră încearcă să-și plimbe adversara pe linia de fund, dintr-un colț în celălalt al terenului.

- 0-1: Venus Williams începe bine meciul și face un game alb, grație serviciului excelent. Americanca a reușit două puncte direct cu serviciul și a încheiat foarte rapid și restul punctelor.

- ora 14:04 - Începe meciul Simona Halep - Venus Williams, cu americanca de pe locul 16 WTA la serviciu.

------------------------

- ora 13:57 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească prima. Urmează câteva minute de încălzire, după care partida va începe.

- ora 13:54 - Cele două jucătoare își fac apariția pe teren, Simona Halep fiind aclamată de fanii din tribune.

- ora 13:44 - Alexandra Dulgheru a învins-o în două seturi pe Ekaterina Makarova, scor 6-4, 6-3 (vezi detalii aici). Meciul Simonei Halep cu Venus Williams va începe în câteva minute. 

- ora 13:30 - Alexandra Dulgheru a fost condusă cu 0-2 în actul secund, dar a reușit să revină fantastic, iar acum conduce cu 4-2.

- ora 13:05 - Alexandra Dulgheru a câștigat primul set cu Ekaterina Makarova, scor 6-4, după 52 de minute de joc!

------------------------

Știrea inițială:

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. Organizatorii turneului de la Roma au anunțat când se va juca meciul din optimile de finală dintre Simona Halep (locul 2 WTA) și Venus Williams (locul 16 WTA).

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. Partida dintre Simona Halep și Venus Williams va fi a doua a zilei care se va juca pe al treilea teren de la Roma, Pietrangeli, după meciul dintre Ekaterina Makarova (numărul 8 mondial), și românca venită din calificări, Alexandra Dulgheru (locul 72 WTA), care se va disputa cu începere de la ora 12:00 (ora României).

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. Astfel, meciul dintre Simona Halep și Venus Williams va începe în jurul orei 13:30 și va fi transmis în format Live Text pe WWW.DCNEWS.RO.

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. Simona Halep şi Venus Williams s-au mai întâlnit de trei ori până acum, iar americanca a câştigat toate duelurile.

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. În 2012, Venus Williams s-a impus în trei seturi, la turneul de la Madrid, scor 6-1, 4-6, 7-6. În 2013, cele două s-au înfruntat de două ori, la Roma, scor 6-3, 6-4, şi la Tokyo, scor 4-6, 7-5, 6-3.

SIMONA HALEP - VENUS WILLIAMS. De-a lungul carierei, Venus Williams a câştigat 46 de turnee, dintre care şapte de Grand Slam.

Citește și: Dovada WTA că Simona Halep a devenit o mare jucătoare în circuit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel