Sfaturi pentru un somn liniştit

somn
somn

Întâi de toate, somnul este o stare fiziologică periodică şi reversibilă. Somnul este esenţial vieţii. Atunci când nu dormim suficient, organismul este obosit şi face faţă cu greu obstacolelor cotidiene. În timp ce dormim, toate sistemele organismului se autoreglează şi se purifică. Somnul ajută la reorganizarea memoriei şi ajută la uitarea întâmplărilor dramatice din timpul zilei. În continuare îţi vom recomanda câteva strategii care te vor ajuta să dormi mai bine.

Autor: Anca Murgoci

Stabileşte-ţi un orar pe care să îl respecţi zilnic. Astfel, îţi vei regla ceasul biologic şi vei avea o stare de spirit foarte bună. Dacă în fiecare zi te trezeşti la câte o oră diferită, te vei simţi obosit întreaga zi.

Renunţă să munceşti non-stop. Chiar dacă  vei reuşi să dormi şase ore pe noapte, aşa cum recomandă specialiştii, tu te vei gândi la ce ai de făcut a doua zi. Toate aceste frământări augmentează riscul apariţiei stresului.

Debarasează-te de tehnologie. Dacă te consideri un dependent de tehnologie, este momentul să fii mai ponderat. Potrivit specialiştilor, putem avea sentimentul că nu putem trăi în afara erei tehnologice nici în timpul somnului. Aşa că închide-ţi telefonul, laptopul şi televizorul când te culci şi nu lăsa nicio urmă de lumină în camera în care dormi. Creierul ar putea interpreta că e timpul să te trezeşti.

Evită stimulentele cu câteva ore înainte de somn. Renunţă la cafea, Coca Cola sau ceai negru înainte de culcare. O singură ceaşcă de cafea te poate revigora şi nu vei mai putea adormi sau îţi poate tulbura somnul. Înlocuieşte cafeaua cu un pahar de lapte proaspăt.

Aeriseşte-ţi camera înainte de culcare. Specliaştii nu recomandă să ne odihnim într-o cameră cu temperaturi ridicate. Temperaturile mai scăzute îi arată corpului că este timpul să se odihnească. Pentru scăderea temperaturii corpului este recomandat să faci o baie fierbinte.

Evită filmele cu scene violente. Acestea te vor face să rămâi treaz pentru mai multă vreme. Aşa că este mai bine să alegi un film cu happy end. Dacă vrei să te uiţi la ştirile cu violuri şi crime, uită-te dimineaţa. Astfel, vei avea parte de o doză de adrenalină care te va ajuta să te descurci în traficul aglomerat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel