Sezon periculos pentru femeile însărcinate. Epidemie de rubeolă și gripă

Femeie gravida
Femeie gravida

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a declarat epidemie de rubeolă în județ, după ce mai mult de 300 de cazuri au fost confirmate. Și în Capitală, în multe școli se înregistrează numeroase absențe din cauza rubeolei. Considerată o boală a copilăriei, rubeola se poate transmite și la adulți, iar riscurile sunt imense pentru gravide. Numărul virozelor, inclusiv al gripei, este foarte mare, ceea ce crește riscul pentru sarcină.

Totodată, specialiştii de la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi trag un semnal asupra creşterii numărul cazurilor de rujeolă şi rubeolă în judeţul Iaşi. De la începutul anului, în această unitate au ajuns 1.842 de copii diagnosticaţi cu varicelă, rujeolă şi rubeolă.

Dintre toate categoriile, gravidele pot avea mari probleme. Dacă ele contactează virusul   în 7-10 săptămâni de sarcină, se pot produce malformații fetale, ajungându-se până la întreruperea sarcinii.

”Dacă gravida este însărcinată în 7-10 săptămâni se poate ajunge la întreruperea sarcinii. Decizia este în mâna mamei, dar riscurile sunt mari dacă alege să păstreze sarcina. După 22-25 de săptămâni situația nu mai este așa gravă. Depinde de agresivitatea virusală”, a spus, pentru De Ce News, Gabriel Lemneti, medic ginecolog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel