Urmărește emisiunea live


Semnal de alarmă. Sarea, la fel de periculoasă precum cocaina

10-intrebuintari-neobisnuite-pentru-sare_size1
10-intrebuintari-neobisnuite-pentru-sare_size1

Toți o consumăm în proporție mai mare sau mai mică, dar puțini dintre noi știu câte efecte nocive are. Dependența de sare există. De fapt, foarte mulți trăiesc cu această dependență, fără să știe că o au până în momentul în care apar problemele de sănătate.

Experții spun că sarea este la fel de periculoasă precum cocaina. Consumul acestui aliment induce o schimbare în celulele nervoase situate la nivelul hipotalamusului provocând un exces de dopamină și orexină. De aici rezultă senzațiile de plăcere și recompensă, scrie 20minutos.es.

Specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății recomandă să consumăm doar 5 grame pe zi de sare. De obicei, în țările din Europa consumul este dublu. Dependența de sare este foarte periculoasă pentru că pot apărea probleme cu inima.

Privind această situație alarmantă, experții îndeamnă autoritățile să ia măsuri pentru a reduce aportul de sare în alimentele vândute populației. De asemenea, oamenii trebuie să aibă grijă la alimentația pe care o au și să reducă consumul de sare. Pentru a preveni bolile cardiovasculare, un individ trebuie să mănânce cinci legume pe zi și să renunțe la grăsimile saturate care sunt considerate un inamic al sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel