Șeful NASA: Pregătiți-vă ca Pământul să fie lovit de un meteorit

Avertisment puternic de la conducerea NASA. 

Șeful NASA a afirmat, potrivit The Independent, că asteroizii periculoși care zboară în jurul Pământului nu sunt rari și că se produc mai multe lovituri de meteoriți decât e conștient publicul. La conferința despre apărarea planetei a Academiei Internaționale de Astronautică, administratorul NASA, Jim Bridenstine, a afirmat: ”Aș vrea să vă pot spune că aceste evenimente sunt excepții... dar nu sunt”. El a mai spus că în prezent se depun mai multe eforturi, e mai multă muncă pentru a ne apără planeta de loviturile meteoriților. ”Ceea ce facem este foarte serios” a mai precizat el. 

Totodată, conducerea NASA a mai subliniat că oamenii trebuie să fie conștienți că nu e film de Hollywood. ”Este despre protejarea, în cele din urmă, a singurei planete pe care o știm, în prezent, că găzduiește viața și această planetă este Pământul” a precizat el. 

Ziua în care am fost norocoși

Jim Bridenstine a dat exemplul de la Chelyabinsk, din 2013, când un meteorit de aproximativ 65 de picioare (19 metri) a intrat în atmosfera Pământului deasupra Rusiei, iar explozia a dus la rănirea a 1.500 de persoane și distrugerea a 7.000 de clădiri. El afirmă că, dacă din punct de vedere statistic, astfel de evenimente se produc o dată la 60 de ani, în ultimii 100 de ani s-au produs deja trei. În aceeași zi cu evenimentul de deasupra Rusiei, un alt meteorit, de 100 de picioare (30 de metri), cunoscut ca ”Duende”, a trecut pe lângă Pământ. ”Suntem norocoși că ne-a ratat” a spus șeful NATO. Este prognozat că va mai trece pe lângă Pământ în 2123.

"Trebuie să folosim sistemele noastre, să folosim capacitățile noastre pentru a obține mult mai multe date și trebuie să o facem mai repede", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel