Schimbări climatice. Mijlocul de transport care poluează cel mai puţin

Ana Vasilescu / 27 aug 2019 / 12:33 Salveaza PDF Comentarii
Mașini în trafic, poluare
Descriere foto: Mașini în trafic, poluare

Poluarea este principala cauză care determină schimbările climatice. Avioanele contribuie cel mai mult la poluarea mediului înconjurător, la polul opus fiind trenurile.

Trenul emite mult mai puțin dioxid de carbon decât avionul

 

Călătoria cu trenul contribuie cel mai puţin la poluarea mediului înconjurător. De exemplu, o călătorie cu trenul de la Londra la Madrid ar emite 43 kg de dioxid de carbon. Pe de altă parte, cu avionul, această cifră ar fi de 118kg (sau 265 kg dacă sunt incluse alte emisii decât dioxidul de carbon), potrivit EcoPassenger, citat de BBC.mondo.

Cu toate acestea, marja dintre emisiile trenului și cele ale avionului variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de tren. De exemplu, trenurile diesel pot polua de două ori mai mult decât cele electrice. 

Maşinile electrice şi diesel

 

Mașinile emit, de asemenea, mai puțin dioxid de carbon decât avioanele. De asemenea, mașinile electrice emit mai puțin CO2 decât cele pe motorină sau benzină.

Autobuzul reprezintă un alt mijloc de transport care poluează mult mai puţin decât avionul. 

Bărcile

BEIS a calculat, de asemenea, cifrele de emisie ale călătoriei cu feribotul: 18 g de CO2 pe kilometru per pasager, ceea ce este mai mic decât emisiile unui autobuz.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28