Scandalos: Călugări budiști, filmați într-un avion de lux și cu iPod-uri

preoti_budisti
preoti_budisti

Mai mulți călugări budiști au fost filmați în timp ce aterizau cu un avion privat de lux, bucurându-se de un stil de viață foarte diferit de viața austeră și plină de meditație, pe care se spune că o duc, fapt ce i-a scandalizat pe oficialii guvernamentali din Thailanda, precum și comunitatea budiștilor din întreaga lume.

Într-un filmuleț postat pe YouTube, câțiva călugări budiști printre care și starețul unui templu budist din Thailanda sunt prezentați într-un avion privat de lux având asupra lor obiecte de lux, ochelari de sute de euro și iPod-uri, precum și genți Luis Vuitton, scrie Daily Mail, potrivit realitatea.net.

Călugării filmați etalează un stil de viață departe de învățămintele lui Buddha de simplitate și de auto-reținere: acelea de a duce o viață austeră, dedicate meditații și cunoașterii de sine.

Oficialii guvernamentali din Thailanda i-au criticat în termeni duri pe călugării budiști care apar în filmulețul postat pe YouTube și au transmis avertizări că un asemenea comportament să nu fie repetat.

Călugării cu pricina se află, momentan, într-un turneu pe teme religioase organizat în Franța.

În 2012, aproximativ 300 din 61416 călugării budiști și novici din Thailanda au fost mustrați sau obligați să părăsească comunitatea religioasă din cauza abaterilor, consum de alcool, sex sau șantaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel