SARMALE LENEȘE. Cea mai simplă rețetă de Crăciun

[] []

22 dec 2016 / 10:43
Salveaza PDF Comentarii

Împăturitul sarmalelor ți se pare obositor? Atunci este timpul ca de Crăciun să faci niște sarmale leneșe!

Ingrediente:

- 500 de grame de carne tocată

- 100 de grame orez

- 2 ouă

- jumătate de varză mică

- 1 morcov

- 1 ceapă

- 2 linguri de pastă de tomate

- 5 linguri de smântână

- condimente

- verdeață

Mod de preparare:

Dați morcovul prin răzătoarea mică și tăiați varza mărunt. Între timp, puneți orezul la fiert. Apoi amestecați morcovul, varza, orezul, carnea și ouăle într-un bol. Puteți adăuga și o ceapă tocată mărunt și începeți să amestecați compoziția.

Amestecați smântâna cu pasta de tomate până când compoziția se omogenizează. Nu uitați de sare și condimente!

[citeste si]

Modelați chifteluțele și puneți-le într-o tavă termorezistentă. Turnați deasupra sosul obținut din pasta de tomate și smântână și bagați tava la cuptor.

Sărmăluțele nu trebuie să fie coapte mai mult de 30 de minute pentru că riscați să devină prea uscate. Dacă doriți puteți să prăjiți cinci minute sarmalele înainte de a le băga la cuptor.


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24