Sarkozy vs. Gypsy: Tudor Chirilă vorbeşte la Euronews despre deportarea ţiganilor din Franţa - VIDEO

tudor chirila euronews
tudor chirila euronews

Tudor Chirilă a vorbit despre problema deportării țiganilor la Euronews, explicând care sunt implicațiile videoclipului său care parodiază aceast joc de ping-pong cu țiganii între Franța și România.

„Vara aceasta președintele francez a dat naștere unei adevărate polemici în întreaga Uniune Europeană prin expulzarea unor țigani. Acum, dinspre România, popularul grup de rock Vama, pune foc pe rană cu această temă muzicală. Lui Sarkozy nu i-ar fi trecut prin cap că politica sa va deveni vreodată tema unui cântec și cu atât mai puțin atât de festiv cum este acesta”, afirmă reporterii de la  Euronews în prezentarea videoclipului „Sarkozy vs. Gypsy” trupei Vama.

„Nu voiam să atingem aspectul tragic al deportării, ceea ce am căutat este sensul ridicol și absurd al acestei situații, jocul de ping-pong, în care de fapt numai Franța este jucătorul activ, pentru că România este ca un zid de care se lovesc țiganii și se întorc înapoi. Nu se întâmplă nimic constructiv. Țiganii vor fi în continuare nomazi, vor face aceleași ilegalități în Franța, nu se vor integra niciodată. Nu ajută la nimic să se ceară României și Bulgariei să îi integreze. Amândouă țările sunt într-o situație complicată. De-abia ne integrăm pe noi, avem probleme cu Justiția, cu corupția, agricultura și alte sectoare. Cred că domnul Sarkozy știe foarte bine că Franța și Germania sunt baza Uniunii Europeană. Dacă Franța nu îi poate integra, atunci cine?”, a explicat Tudor Chirilă, solistul trupei Vama în reportajul Euronews.

„Țiganii nu ne-au contactat. Cântecul este în engleză. Românii ne detestă, cântecul este o parodie, iar țara noastră este cea care a câștigat repriza”, a explicat Chirilă.  „Câteodată este mai bine să râzi de problemele serioase, chiar dacă sunt cu siguranță câțiva căroara nu o să le pară nostim”, afirmă în încheiere jurnaliștii de la Euronews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel