Sarah Palin şi-a cumpărat o vilă cu $1,7 milioane în statul Arizona

În ideea că investiţiile reprezintă cheltuieli care angajează cel mai mult viitorul, presa americană  a semnalat faptul că fosta candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite, Sarah Palin, și-a cumpărat o proprietate de lux în statul Arizona. Nici o publicație însă nu a divulgat adresa acestei achiziții.

În ideea că investiţiile reprezintă cheltuieli care angajează cel mai mult viitorul, presa americană  a semnalat faptul că fosta candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite, Sarah Palin, și-a cumpărat o proprietate de lux în statul Arizona. Nici o publicație însă nu a divulgat adresa acestei achiziții.

În calitate de „specialist imobiliar” în zonă, am decis să fac “cercetări”, pentru a afla mai multe detalii și a satisface implicit curiozitatea cititorilor noștri. Astfel că, după cinci minute de căutări în baza de date „MLS” (Multiple Listing Service) din Maricopa County - un site la care au acces brokerii imobiliari licențiați în zona metropolei Phoenix - am găsit o proprietate care îndeplinea toate criteriile descrise în presă (inclusiv dimensiunea casei, data vânzării și numele companiei doamnei Sarah Palin ca și „cumpărător”, la adresa : 29005 N 82nd Street, Scottsdale, AZ 85266.

Aflată în partea de nord a celui mai mare oraș de lux din statul Marelui Canion, această locuință cu o suprafață de 7972 square feet (aproximativ 740 de metri pătrați) și care conține 6 camere, 6 băi și jumătate, a fost construită în anul 2001 pe un teren de 4,42 acri (1,78 hectare). Casa are de asemenea un demisol cu cameră privată de teatru, living și family room – toate spațioase -, garaj pentru șase mașini și o bucătărie supra-utilată. De asemenea, pe premisele proprietății se află un bazin de înot ultramodern, construit recent.

Compania „Safari Investments LLC” a plătit pentru această proprietate suma de 1.695.000 dolari (cash), tranzacția finalizându-se pe data de 13 mai 2011.

Uitându-mă puțin la istoria imobilului, am aflat că acesta a fost reposedat de banca „J.P. Morgan Chase Bank”. Pe data de 25 martie 2010, agentul imobiliar Ian Whitmore cumpăra acest „mansion” (very large dwelling house) de la bancă, la prețul de 803,650 dolari. Un an mai târziu, investitorul vinde această casă doamnei Sarah Palin (Safari Investments LLC) la preț mai mult decât dublu! Desigur, în ultimele luni, înainte de vânzare, Whitmore a făcut mai multe îmbunătățiri la imobil, printre care, construirea unei piscine ultramoderne.  Oponenții doamnei Sarei Palin au lansat speculații, potrivit cărora fosta guvernatoare a statului Alaska își pregătește terenul pentru a candida pentru funcția de senator din partea statului Arizona. „Nu am nici un fel de intenții de acest gen și nu am de gând să mă mut în Arizona. Este o piață a cumpărătorului, iar acest stat are acum cele mai rentabile prețuri la imobile. Foarte mulți investitori din Alaska cumpără proprietăți în Arizona”, a declarat jurnalista Palin la postul de TV Fox News. Aceste afirmații sunt susținute și de faptul că în luna decembrie 2010, fiica doamnei Palin, Bristol Palin, a cumpărat o casă nouă cu cinci dormitoare (construită în 2006) în orașul Maricopa din Arizona, la prețul de 172.000 dolari. Imobilul pe care Bristol susține că l-a achiziționat pe banii câștigați la „Dancing with the Stars - U.S. TV series” , are o suprafață de 3929 square feet (aproximativ 365 de metri pătrați) și actualmente este închiriat la prețul de 1.400 dolari pe lună. La vremea respectivă, mai multe ziare din SUA, printre care și câteva de prestigiu (ex. Washington Post and Wall Street Journal) au avansat idea ca Bristol Palin intenționează să se înscrie la facultatea de jurnalistică „Cronkite School” din cadrul „Arizona State University”, urmând exemplul mamei sale, care este de profesie jurnalist. Aceste zvonuri au fost infirmate ulterior de către decanul acestei facultăți.

În sens financiar o investiţie reprezintă cheltuirea unei sume de bani în speranţa obţinerii unor venituri superioare. Nu este exclus ca pe viitor, familia Palin să părăsească glacialul Alaska, în favoarea celui mai însorit stat american, având în vedere că în ultimii ani, vizitele lor în Arizona au fost destul de frecvente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel