Sănătatea, pusă în pericol dacă bei numai apă îmbuteliată

Persoanele care preferă să bea numai apă îmbuteliată, săracă în ioni de magneziu, se pot confrunta cu probleme de sănătate, datorate carenței în acest element.

Carența de magneziu, care poate apare după ce se renunță, pe termen lung, la consumul apei de la robinet, poate provoca o gamă largă de simptome neplăcute şi este adesea dificil de diagnosticat, scrie descopera.ro.

Simptomele care se întâlnesc în carența cronică de magneziu, precum balonare, senzaţie permanentă de oboseală, tulburări de somn, dureri musculare şi articulare, ameţeli, greaţă, palpitaţii pot fi semne ale mai multor boli, motiv pentru care mediciilor le va fi greu să identifice drept cauza acestor semne lipsa de magneziu. În plus, analizele de sânge nu sunt mereu concludente, având în vedere că un procent covârșitor de magneziu se află în oase și mușchi, nu în sânge.

Simptome ale carenței de magneziu

Printre simptomele carenţei se numără: agitaţie, anxietate, tulburări de somn, greaţă şi vomă, aritimie, spasme ale muşchilor, slăbiciune musculară, fragilizarea unghiilor, „sindromul picioarelor neliniştite" şi, în cazuri grave, chiar convulsii.

Citește și De ce nu e bine să bem apă îmbuteliată

În scop preventiv, se recomandă o valimentație variată, compusă din legume cu frunze verzi, cereale integrale, fructe oleaginoase (nuci, alune) şi carne, capabilă să asigure o doză zilnică de 320 mg pentru femei și 420 mg pentru bărbaţi.

Factori care stimulează carența de magneziu 

Agricultura intensivă a dus la sărăcirea în magneziu a solurilor, iar produsele obținute de pe aceste soluri, folosite în dietele moderne de tip occidental nu doar că sunt sărace în magneziu, dar stimulează și îndepărtarea lui activă din organism. Un efect similar îl are și consumul de cafea, alcool, cereale rafinate, zahăr, precum și tratamentul cu anumite medicamente (pentru tratarea arsurilor gastrice şi a bolii de reflux gastroesofagian).

Mai mult, tot mai mulți occidentali renunță la o sursă importantă de magneziu pentru organism, apa de la robinet, optând să consume doar apă îmbuteliată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel