Salată de boeuf REVELION 2018. Nebunie cu preparatul vedetă

salata beouf
salata beouf

Cea mai bogată masă din an, cu salată de boeuf, este de Revelion, în noaptea dintre ani. 

Paradoxal este că deși astăzi se găsește în orice supermarket, în orice zi, la orice oră, bătălia pe acest preparat se dă în noaptea dintre ani. Toți românii vor să aibă pe masă.

Este de neînțeles de ce oamenii o valorifică doar de Revelion, în condițiile în care astăzi nici prepararea maionezei nu mai este o problemă. Pe vremea comunismului, era o muncă de jumătate de zi să faci o maioneză, astăzi, în schimb, o puteți găsi în orice magazin. Plus că, pe vremuri, nu exista mixerul și trebuia să o "bați" cu furculița. Problema era dacă "ți se tăia maioneza". Astăzi, deși masa de Revelion este plină de fel de fel de preparate sofisticate, salata de boeuf nu lipsește. 

De ce este atât de delicioasă

Salata de boeuf este delicioasă datorită maionezei, grăsimii, dulceții din morcovi, dar și cartofilor. Termenul  "boeuf" provine din limba franceză şi înseamnă "vită".

Rețeta inițială de salată boeuf

Mult savurata salată de boeuf, nelipsită de pe masa românilor la marile sărbători, ascunde o istorie nu de mulți știută.

Aperitivul îşi are originea în Rusia, unde a apărut pe la 1860, creat de bucătarul belgian Lucien Olivier la unul dintre cele mai mari restaurante din Moscova, Ermitaj.

Reţeta inițială a fost furată de la un bucătar francez, însă era diferită. Ea conținea vită, vânat, caviar şi curcan afumat. Ulterior, rețeta a fost adaptată cu ingrediente accesibile şi oamenilor de rând: cartofi, castraveți, morcovi și piept de pui.

Cum se prepară o salată de boeuf delicioasă

Pentru început aveți nevoie de un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi, 400 de grame de castraveți și gogoșari murați și 450 de grame de carne de vită. Puneți la fiert cartofii, morcovii și carnea de vită.

După ce au fiert suficient, ingredientele sunt tăiate în cubulețe mici și sunt amestecate cu mâna, pentru a combina cum se cuvine aromele. Ulterior adăugați, în funcție de preferințe, maioneză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel