Funcţionează pe bază de magneţi şi nu permite purtătorului să deschidă gura mai mult de câţiva milimetri, fără să îngreuneze respiraţia. Astfel, se încurajează dieta pe bază de lichide.
Persoanele supraponderale care se străduiesc să slăbească prin toate metodele posibile de la regim strict, program de sport intens, pastile, ceaiuri şi chiar înfometare dar care încă nu au văzut rezultatele primesc o veste bună! Un produs revoluţionar dar şi bizar de-a dreptul va pătrunde pe piaţa medicală. Este vorba despre dispozitivul Dental Slim care promite că-i poate ajuta pe cei care-l poartă să scape de kilogramele nedorite. Controversatul "aparat" se montează pe măsele şi permite deschiderea gurii doar pentru câţiva milimetri ca să putem respira şi să ne alimentăm cel mai probabil cu shakeuri proteice, supe cremă sau sucuri naturale. "Slim-ul" ortodontic poate fi montat de un stomatolog și este format din două șuruburi cu magneți. Când sunt activate, șuruburile împiedică efectiv deschiderea gurii iar pacientul este obligat să aibă o dietă exclusiv lichidă. Dezvoltat de o echipă de cercetători neo-zeelandezi și britanici, dispozitivul nu doar că nu ne lasă să mestecăm dar ne împiedică şi să vorbim. Aşadar, nu va fi purtat în permanenţă ci doar atunci când ne pregătim să luăm masa. Cu paiul, nu cu furculiţa.
Creatorii prototipului consideră că invenția lor poate contribui la combaterea fenomenului obezității, o problemă majoră la nivel global. „Principalul obstacol cu care se confruntă oamenii care vor să slăbească este disciplina. Acest dispozitiv îi ajută să capete noi obiceiuri și aibă o dietă hipocalorică o anumită perioadă de timp”, a declarat profesorul Paul Brunton, de la Universitatea din Otago. Potrivit acestuia, este o alternativă noninvazivă și mult mai ieftină decât procedurile chirurgicale precum bypass-ul gastric care, pe lângă faptul că implică modificări permanente ale sistemului digestiv, pot avea şi consecințe neprevăzute.
Pe lângă laude, dispozitivul a primit şi numeroase critici în mediul online la scurt timp după ce a fost prezentat publicului larg. Mulți l-au descris ca fiind un instrument barbar și l-au comparat cu "căpăstrul bârfitoarei", un dispozitiv folosit în antichitate pentru umilirea femeilor care "vorbeau prea mult" sau a celor care îşi pârau superiorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu