Rutina cu care se menține în formă Novak Djokovic înainte de Australian Open

FOTO: captura video Twitter @ AO
FOTO: captura video Twitter @ AO

Care este rutina lui Djokovic ce îl ajută înainte meciurilor de la Australian Open, turneu unde a obținut 10 dintre cele 24 de trofee de Grand Slam.

Novak Djokovic, liderul mondial al tenisului profesionist, cu un record de titluri de Grand Slam, 24 de trofee, din care 10 la Australian Open, a vorbit despre rutina pe care o are pentru a obține aceste performanțe greu de egalat de oricare alt jucător din circuit.

În contextul în care sârbul nu a pierdut niciodată o semifinală sau finală la Melbourne, acesta a dat de înțeles că are o forță mentală de neegalat, dar mai ales că nu își face vreun scenariu în minte înaintea unei finale.

”Este o luptă interioară constantă de a încerca să te aduci în momentul prezent și să nu te lași dus de val cu toate scenariile și lucrurile care s-ar putea întâmpla sau nu.

Deci, totul este în mintea ta, așa că, cu cât ești mai mult în momentul prezent, cu atât mai mult te poți bucura”, a declarat liderul mondial în emisiunea AO Show, scrie Eurosport.

”Nu mă las purtat de val”

În ceea ce privește rutina pe care o are înaintea meciurilor de la Australian Open, Djokovic a dezvăluit că are câteva activități pe crre le pune în practică, dar că rutina sa depinde și de starea de spirit pe care o are la acel moment.

”În ziua finalei? În mod normal, îi am pe membrii echipei mele în mașină, dar totul depinde cu adevărat de ce fel de dispoziție am.Uneori îmi place să fiu cu gândurile mele și să ascult ceva, muzică sau orice altceva, și doar să mă pregătesc pentru ceea ce urmează.

Alteori vorbim despre un subiect sau o temă aleatorie, doar pentru a sta de vorbă, astfel încât să îmi pot îndepărta gândurile de ceea ce urmează. Așa că depinde cu adevărat de starea de spirit.

Energia din interior îmi transmite mereu că ceva foarte special mă așteaptă, așa că o îmbrățișez, dar nu mă las purtat de val”, a mai spus Djokovic.

De altfel, în toată cariera sa, Djokovic a arătat că are un mental foarte puternic, reușind să întoarcă meciuri ce păreau pierdute.

”Este foarte solicitant din punct de vedere mental să rămâi în momentul prezent. Ești atât de aproape de linia de sosire.

Ești chiar acolo și apoi te gândești: Bine, dar dacă se întâmplă asta și asta sau cealaltă?.

Începi să te vizualizezi cu trofeul, iar apoi există cealaltă parte a ta: Ce se întâmplă dacă pierzi?.

Apoi începi să încerci să blochezi aceste imagini, pentru ca ele să nu devină o realitate copleșitoare în capul și în mintea ta”, a mai spus sârbul.

În meciul inaugural, Novak Djokovic va juca, duminică, împotriva unui jucător venit din calificări sau a unui lucky-loser, potrivit tragerii la sorți care a avut loc joi. 

Citește și: Sorana Cîrstea, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian şi-au aflat adversarele din primul tur la Australian Open 2024 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel