Rusia, arca lui Noe sub formă de ADN-uri

Pornind de la un buget imens şi o ambiţie incomensurabilă, Rusia a iniţiat un proiect pentru colectarea ADN-ului tuturor fiinţelor de pe mapamond.

Acidul dezoxiribonucleic sau ADN este numele substanţei care stă la baza codului genetic al fiecăruia dintre noi. De asemenea, tot ADN-ul se regăseşte în fiecare fiinţă de pe Pământ. Pornind de la această premisă şi lăsând la o parte faptul că există deja colecţii foarte stufoase de ADN-uri la diferite instituţii din lume, ruşii s-au ambiţionat să creeze o arcă modernă a lui Noe.

Această iniţiativă un pic ciudată, de a reconstitui arca lui Noe este readusă în discuţie în secolul 21 de către Rusia. Mai precis, este vorba de Universitatea de Stat de la Moscova. Respectiva instituţie a iniţiat un proiect pentru colectarea şi depozitarea tuturor genelor ADN de la toate fiinţele care au existat vreodată sau continuă să existe în diverse colţuri alei planetei noastre. După colectare sau recepţie, respectivele mostre vor fi criogenate şi depozitate. Gazda acestei colecţii mitice va fi o aripă nouă a universităţi cu o suprafaţă de 43 de hectare. Guvernul Rusiei a alocat acestui proiect suma de 194 de milioane de dolari şi speră ca aceasta să fie finalizată până în 2018.

Citește și: Rusia are o nouă doctrină militară: pasaj-cheie despre arme nucleare

Partea bună a acestei iniţiative este că nu doar ruşii vor avea acces la amalgamul de informaţii colectate, ci toţi oamenii de ştiinţă interesaţi. Dacă totul merge bine, întreaga colecţie de ADN-uri le va permite oamenilor, pornind de la informaţiile adunate, să compare şi  să cloneze animale care la ora actuală sunt greu sau imposibil de găsit în sălbăticie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel