România – o cazarmă uriașă

Cuvintele cel mai des auzite în această campanie electorală nu sunt România, prosperitate, securitate, liniște, educație, sănătate.Tot ceea ce auzim e servicii secrete și ofițeri acoperiți.

 Ba ne spune dl președinte Băsescu că un candidat – numai unul? – are dublă comandă și că muncește și pentru Servicii, ba se autodemască dl Turcescu că e ofițer acoperit. Adineauri, dl Meleșcanu, fost director SIE, a demisionat pentru a intra în campania electorală. Alți șefi de Servicii au fost prim-miniștri.

Dacă, în România anului 2014, Servicile sunt atât de prezente în politică, media, Justiție, Executiv și Legislativ, nu mai bine econosim banii de campanie electorală și hotărăsc Serviciile direct cine va fi președinte, premier, ministru, parlamentar și lider de opinie? Oricum, Parlamentul în România este, din nefericire, de fațadă. Oricum, Justiția este acuzată, uneori cu probe, că este condusă politic via Servicii. Și atunci nu mai bine defilăm cu Serviciile la vedere?

Probabil că și partenerii americani ar fi de acord, dacă vor realiza avantajul. România ar deveni mai previzibilă, mai puțin agitată, în contextual în care, în Rusia lui Putin face ce face pe flancul de Est al NATO.

Sigur că ar putea să fie mai puțin amuzant seara la talk-show-uri dacă o să le știm pe toate dinainte, eventual și cu o proiecție de 5 până la 10 ani, așa cum stabilește lucrurile în China Partidul Comunist. Vom avea însă mai mult timp pentru Teo, Măruță și Capatos. Oricum, după cum stau lucrurile în România, în politică, Justiție sau media civilii nu prea mai au ce căuta...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel