EXCLUSIV  România încercuită: Marele Plan prinde contur

Alexandru Cumpănașu
Alexandru Cumpănașu

Ignoranța cu care liderii politici români tratează situația geopolitică a României este siderantă. De parca nimic nu se întâmplă... Transferul în cvasitotalitate a răspunderii pentru rezistența statului unitar român la nivelul serviciilor de informații sau a armatei este o lașitate fără margini.

Lipsa de asumare publică, măcar la nivel declarativ, a unei poziții clare cu privire la evenimentele aflate în plină desfășurare, care încet, dar sigur au determinat încercuirea României de vecini ostili euroatlantismului, au dus la insularizarea României într-un concept geopolitic și de securitate pro-american.

Situația din Ucraina, în special demisia lui Saakasvili, retorica maghiară anti-europeană și anti-românească, acțiunile militare ruso-sârbe, alegerea lui Dodon sau a unui general filorus în fruntea Bulgariei nu a generat nicio poziție politică. Nici măcar acum când lucrurile care se întamplă nu mai sunt doar analize sau scenarii.

Dacă adaug la acestea și lipsa de predictibilitate și stabilitate a relației cu SUA după alegerile recente, nu pot să nu mă întreb ce dorește decidentul politic cu această țară? Mai mult decât atât în Germania, Franța, Italia populismul și antieuropenismul crește, mișcările radicale nemaifiind de eurosceptici, ci încep să sune deja a mișcări marxist-leniniste.

Ca niste autiști, decidenții români nu înțeleg nici măcar în al unsprezecelea ceas ca România este înconjurată de țări cu o politică externă total diferită de cea a României și că SINGURA SOLUȚIE PENTRU ROMÂNIA RĂMÂNE ROMÂNIA.

Întărirea de urgență a forțelor armate, indiferent de armă, crearea rapidă a unui corp de voluntari sau introducerea unui stagiu militar de minimum 3 luni obligatoriu, construirea în ritm accelerat a unei industrii de armament care să producă minimul necesar rezistării în stare de război cât mai mult.

Acestea nu sunt măsuri excepționale, cu atât mai mult astăzi când am rămas cum spune Cozmin Gușă "o insulă pro-americană". Însă o insulă fără forturi, baraje de apărare, ci cel mult cu posibilitatea de a crea un mesaj SOS dând foc pădurilor în speranța că vreun aliat va vedea fumul și va veni în al treisprezecelea ceas ...

NATO este și va rămâne o umbrelă de securitate. Dar oare care va fi dinamica în interior de acum înainte? Ce se va întâmpla cu Nordul și Sudul în interior? Câtă disponibilitate va mai avea nouă administrație să investească într-o zonă ce se află departe de radarul ceratranului american?! Poate că nu se va schimba nimic, dar cât de inconștienți sunt totuși liderii politici cărora dincolo de vorbe le este frică să spună adevărul și să își pregătească țara pentru ce este mai rău sperând la ce este mai bine ...

Dupa demisia lui Saakasvili, astăzi a urmat demisia șefului poliției naționale din Ucraina și prevăd că într-un timp scurt cetățenii ucrainieni se vor fi săturat să-i aștepte pe americani, nemți, francezi și se vor obișnui cu ideea unui "parteneriat" cu Rusia.

AI NOȘTRII pare că văd toate aceste evoluții întâmplându-se undeva prin Madagascar sau Africa Centrala și în afară de mass-media tac mâlc numa-numa să nu supere pe nimeni și sperând că România dacă nu face nimic va fi lăsată în pace. Am o veste proastă pentru ei: NE-AM ALES DEJA UN DRUM și dacă nu-l consolidam vom fi șterși de pe fața pământului ca națiune. Puterea acestei țări și rezilienta constă în NOI. Eu nu-i mai aștept nici pe americani, nici pe nemți, nici pe turci sau francezi. Îmi dau seama că astăzi mai mult ca oricând volatilitatea alianțelor ne poate lăsa cu buza umflată mai rau decât oricand ăn istorie.

După campania electorală, atât partidele, cât și președintele și guvernul au obligația ca de urgență să lămurească și să convingă populația că avem nevoie de o ARMATĂ PUTERNICĂ și că nimeni în afară de noi nu este de ÎNCREDERE și nu ne va purta de grijă. SUA au propriile probleme de politică interna ce vor genera un vid de putere și convulsii ce-i vor ține ocupați în mare măsură. Germania și Franța pe lângă un business profitabil cu Rusia, mai au și problema lipsei de capabilității militare care să le asigure lor protejarea suveranității cu atât mai puțin pentru țări ca România.

Nu mai avem CERTITUDINI, nu mai avem GARANȚII, iar acum mai mult ca oricând România poate fi subiectul unor înțelegeri pe deasupra capetelor noastre... iar victimele vor fi întotdeauna țările slabe care nu au capacitate defensivă care să-i oblige pe cei cu intenții necurate să se gândească la pierderi uriașe dacă încearcă să supună sau să rupă România.

Nici măcar nu mai cred că principalul pericol la adresa României mai este acum Rusia, ci interesele egoiste și atomizarea Europei. Acestea vor da posibilitatea învierii fantomelor din istoria recentă sau îndepărtată și demararea unui joc in care Rusia va fi doar speculantul...

Mai mult decât atât, schimbarea radicală a UE va determina curentele naționalist- revizioniste să devină un factor de atracție față de populația ce nu mai poate primi bunăstare și care întotdeauna se va hrăni în lipsă cu gloria națiunii lor.

În concluzie, am scris acum un an despre strategia Rusiei de înconjurare și izolare geografică și politică a României, iar acest lucru s-a întâmplat în această săptămână. Așadar mai spun o dată: DACĂ NU NE TRRZIM DUPĂ ALEGERI și nu întărim urgent și substanțial capacitatea de apărare a României statul român - așa cum arată acum - va deveni doar un vis!

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel