România are al doilea cel mai redus cost din regiune pentru înființarea unui SRL

România se află pe locul al doilea în regiune în ceea ce privește costurile pentru înființarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL), ca aport la capitalul social, respectiv 45 de euro, potrivit unui studiu realizat de Accace, una dintre principalele companii de externalizare şi consultanţă de afaceri din Europa Centrală şi de Est. Prima poziție în acest top este ocupată de Cehia, unde capitalul minim pentru înființarea unui SRL este doar 1 euro.

România se află pe locul al doilea în regiune în ceea ce privește costurile pentru înființarea unei societăți cu răspundere limitată (SRL), ca aport la capitalul social, respectiv 45 de euro, potrivit unui studiu realizat de Accace, una dintre principalele companii de externalizare şi consultanţă de afaceri din Europa Centrală şi de Est. Prima poziție în acest top este ocupată de Cehia, unde capitalul minim pentru înființarea unui SRL este doar 1 euro.

La polul opus se află Slovacia, unde este necesară o sumă minimă de 5.000 euro pentru înființarea unui SRL. Nici în Ungaria sau Polonia acest cost nu este redus, fiind necesar un capital minim de 1.737 euro, respectiv 1.200 euro.

Paradoxal, Cehia are cel mai mare cost pentru înființarea unei societăți pe acțiuni (S.A.), capitalul minim pentru înființarea unei astfel de companii fiind de 72.930 euro, în timp ce în Ungaria este necesară suma de 69.462 euro. România se clasează pe locul al treilea în acest top, la egalitate cu Slovacia, cu un capital minim de 25.000 euro, cel mai redus cost fiind în Polonia, de 24.000 euro.

Desigur, pe lângă sumele minime necesare înființării există și anumite taxe administrative, acestea variind de asemenea de la țară la țară. „În România, în afară de plata capitalului social este necesară și achitarea unei taxe de registru, aceasta putând ajunge până la maxim 400 de lei”, a precizat Elena Radu, Junior Corporate Services Consultant Accace.

Revenind la situația regională, după cum subliniază Nicoleta Boaru, Corporate Services Manager Accace,comparativ cu alte țări din Europa Centrală și de Est, putem spune că România se află totuși printre țările care încurajează afacerile noi, dacă luăm în calcul nivelul relativ redus al costurilor pentru înființarea unei societăți, dar mai ales timpul scurt în care o companie devine funcțională”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel