Rodia, fructul minune care te ajută să-ți cureți arterele

Extractul de rodie are proprietăți antiinfecțioase, antiinflamatorii, antioxidante, dar și în a reduce tensiunea arterială. 

Printre cele mai importante avantaje ale extractului de rodie se numara: reducerea acumularilor de lipide la nivelul muschiului cardiatic; reducerea considerabila a anomaliilor observate cu ajutorul tehnologiei EKG; reducerea nivelurilor de stres oxidativ; reducerea extinderii cardiace; reducera chemokinelor, un mesager chimic asociat cu aparitia proceselor inflamatorii la nivelul arterelor; reducerea infiltrarii de macrofage la nivelul muschiului cardiac, scrie BZI.ro.

Urmatoarele proprietati confirmate experimental sunt doar cateva dintre evidentele care demonstreaza enormele proprietati ale acestui fruct:

Proprietati antiinfectioase – in multe cazuri, acumularea placilor la nivelul arterelor, implica existenta unor infectii virale sau bacteriene;

Citește și: Trei alimente anti-infarct, la îndemâna oricui

Proprietati antiinflamatorii – inflamatia joaca un rol important in patogeneza afectiuniulor cardiovasculare, aceasta fiind principala cauza a afectiunilor organismului uman.

Proprietatea de a reduce a tensiunea arteriala – O substanta intalnita in sucul de rodie, numita angiotensina, are proprietatea de a contribui la reducerea tensiunii arteriale.

Proprietati antioxidante – Oxidarea este unul dintre fenomenele care contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare. De exemplu, colesterolul poate fi crescut, dar este inofensiv, atata timp cat nu se produce o oxidare a acestuia. De asemenea, s-a descoperit ca acest fruct are proprietatea de a contribui la reducerea stresului oxidativ din sange.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel