EXCLUSIV  Robotul Dora, specialistul în recrutare: Ia CV-uri, ține interviuri preliminare și vine cu rapoarte și recomandări / video

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Corina Neagu, specialist resurse umane, a vorbit despre robotul Dora.

Specialistul în resurse umane Corina Neagu a fost invitat la DC News, unde a dat detalii despre robotul Dora, o tehnologie care vine în sprijinul specialiștilor care se ocupă cu recrutarea și eficientizează timpul atunci când mai mulți candidați aplică pentru un anumit post:

„Sunt roboței cu care inclusiv noi, resursele umane, lucrăm foarte bine. Un exemplu concret este robotul Dora, care stă de vorbă cu candidații și face rapoarte. Le pune diverse întrebări, pe care le-ar pune un recrutor prin telefon sau față în față și, practic, scurtează acest timp“, a spus Corina Neagu.

„Și nu mai e nevoie, de exemplu, de atât de mulți specialiști în resurse umane, pentru că deja o parte din treabă o fac acești roboți“, a intervenit jurnalistul Alex Vlădescu.

„Nu neapărat! Acest robot nu filtrează, ci dă niște rapoarte cu niște profiluri de candidați care se potrivesc cel mai bine cu ceea ce cauți tu, cu profilul candidatului ideal. Practic, interacțiunea umană nu este eliminată din proces, iar acest roboțel completează activitatea oamenilor din resurse umane și scurtează timpul de recrutare. Cum un proces poate să dureze foarte mult, până la 6 luni, mai ales pentru anumite poziții, robotul ia CV-urile de pe toate platformele de recrutare, ține interviurile preliminare, în baza unor chestionare și a unor întrebări predefinite în sistemul respectiv, după care vine cu niște rapoarte și recomandări de candidați care se potrivesc profilului respectiv.

Astfel, un volum de muncă foarte mare poate să ajungă de la o lună la o săptămână sau chiar câteva zile, prin intermediul acestui roboțel. Oamenii din resurse umane se pot concentra prin urmare pe niște activități care aduc valoare și nu sunt consumatoare de timp.“, a mai spus specialistul Corina Neagu.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Atenție, programatori. ChatGPT a scris cod Python și a creat singur o interfață grafică pentru DC Media Group / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel