Robert Cazanciuc: Dreptatea socială, solidaritatea, armonia şi egalitatea ar trebui să fie esenţa politicii de stat

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Senatorul PSD Robert Cazanciuc vorbeşte despre democraţie şi justiţia socială. 

"Democrația și justiția socială

Dreptatea socială, solidaritatea, armonia și egalitatea ar trebui să fie esența politicii de stat. Câtă vreme în societate există inegalități majore, mai ales un decalaj în continuă creștere între zonele urbane și rurale, va exista întotdeauna o „penurie” de oportunități economice și sociale, egale pentru toți. Vorbim practic despre o ordine socială justă.

Deși creat acum aproape două secole de un savant și prelat italian, pe fundamente religioase, termenul de justiţie socială încă este de actualitate și este parte a filosofiei actuale a social-democraților - statul trebuie să asigure bunăstarea şi respectarea drepturilor cetăţenilor săi, indiferent de clasa socială din care fac parte aceştia.

Accesul egal la bunurile și resursele societății este un principiu de bază al justiției sociale. Echitatea presupune ca oamenii să aibă aceleași oportunități de a reuși. Diversitatea este o altă caracteristică a justiției sociale, astfel că forța de muncă trebuie să fie reprezentativă pentru toată lumea, fără criterii ce pot discrimina. Participarea înseamnă ca toți să aibă ceva de spus pentru luarea unor decizii importante. Este de altfel și esența democrației. Toate acestea se regăsesc, fără putință de tăgadă, în filosofia social-democrată, și concretizate în măsuri de guvernare ale PSD.

Iniţiativă a Adunării Generale a ONU, din 26 noiembrie 2007, Ziua mondială a justiţiei sociale a început să fie aniversată, anual, din 2009, la fiecare 20 februarie", a scris Robert Cazanciuc pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel