Rezidențiat - cifrele care arată, încă o dată, că UMF „Carol Davila” din București e o instituție de elită

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @ freepik

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este o instituție de elită în peisajul educațional din România.

UMF „Carol Davila” reprezintă excelența în ceea ce privește învățământul superior medical românesc. O arată și cifrele de la rezidențiat. Din primele 100 de medii, 47 vin de la UMF București, urmată de UMF Cluj Napoca cu 29, UMF Iași - 9 medii, UMF Timișoara - 7, UMF Craiova - 4, UMF Târgu Mureș - 2, Universitatea din Galați - 1 și Universitatea din Oradea - 1.

Concursul de admitere în rezidențiat s-a desfășurat, recent, în șase centre universitare, 10.194 candidați fiind înscriși pe cele 5200 de locuri.

„Am început să acordăm prioritate specialităţilor deficitare, în sensul că în acest an, ca să vă dau un exemplu, avem peste 600 de locuri alocate pentru Medicina de Familie, cel mai mare număr din istorie. Vrem să păstrăm acest trend şi să schimbăm această abordare în care pregătim medici în funcţie de capacitatea de pregătire a universităţilor și nu în funcţie de nevoile sistemului de sănătate. Lucrăm împreună, avem acest parteneriat cu Organizaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie, participă şi facultăţile de la universităţile multi-sectoriale şi e clar că încet-încet o să avem o planificare mai bună în domeniul resurselor umane în sănătate”, a spus Alexandru Rafila, în urmă cu o lună.

Pentru păstrarea medicilor în țară  după rezidențiat, este necesară îmbunătățirea condițiilor de muncă din sistemul sanitar.

„Ne preocupă dezvoltarea infrastructurii medicale, a spus Rafila, astfel încât condiţiile de muncă în România să fie atrăgătoare pentru tinerii medici. Salarizarea în bună măsură a fost rezolvată, dar condiţiile de muncă sunt esenţiale pentru practica medicală din ţara noastră”, a mai spus atunci Rafila. Vedeți aici detalii - https://www.dcnews.ro/rezidentiat-2023-rafila-conditiile-sunt-esentiale-poiana-resursa-umana-una-dintre-cele-mai-importante-probleme_938668.html

Amintim că recent Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și-a consolidat poziția în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților Shanghai Ranking, fiind prezentă în trei domenii de studii ale ediției 2023.

UMF „Carol Davila” se află în primele 200 universități din lume, cea mai veche și mai titrată instituție de învățământ superior medical românesc menținându-și poziția (101-150 ) ocupată în 2021, respectiv 2022, în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”. 

UMF „Carol Davila” apare anul acesta de trei ori în Shanghai Ranking pentru Medicină Clinică (poziția 101-150), Sănătate Publică (poziția 151-200) și Tehnologie Medicală (poziția 151-200), fiind cea mai bine poziționată universitate din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel