Revoltă la Floreasca: Numărul medicilor demisionari a crescut

Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca a crescut la 22, iar asistenţii îşi scriu, la rândul lor, demisiile, a anunţat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.

"Asistenţii din tura de azi îşi scriu demisiile şi ei. (...) Sunt (...) 22 de demisii de la medici. Ieri s-au înaintat şi demisii de la asistenţi şi fiecare tură de asistenţi îşi scrie demisia. (...) Ei (asistenţii - n.r.) ne-au întrebat, sunt solidari cu gestul nostru. Rezidenţii sunt solidari şi ei cu gestul nostru şi au cerut schimbarea centrului de formare în rezidenţiat', a spus doctorul Gabriela Bratosin.

Aceasta a precizat că încă 9 medici vor să îşi depună demisia. 'Mai sunt colegi care vor veni, sunt în concediu şi nu poţi să-ţi depui demisia când eşti în concediu', a explicat medicul.

Bratosin a mai spus că rezolvarea problemelor depinde de noua conducere a Spitalului Floreasca, precizând că în următoarele 15 zile medicii demisionari îşi vor continua activitatea.

'Ne continuăm activitatea şi în funcţie de noua conducere, când va fi numită, dacă doresc să ne continuăm activitatea, o să ne-o continuăm', a arătat Gabriela Bratosin.

Ce vor medicii de la UPU Floreasca

Potrivit acesteia, medicii demisionari doresc să fie lăsaţi să îşi facă meseria şi să nu mai existe lipsuri care să le afecteze activitatea.

'Vrem să fim lăsaţi să ne facem treaba, să ne facem meseria. Să nu mai existe lipsuri care să ducă la afectarea activităţii atât în spital, cât şi în prespital, pentru că cel care are de suferit într-un final este pacientul. (...) În momentul acesta, sunt câteva lipsuri, nu atât de mari, dar dacă nu se va asigura o ciclicitate în asigurarea medicaţiei vom ajunge iar în situaţia în care am fost acum o lună, acum două luni şi dacă se continuă la un moment dat nu o să mai avem nimic şi nu o să avem cu ce să tratăm pacienţii, de asta am ajuns aici', a explicat Gabriela Bratosin.

Întrebată cum ar trebui să fie noul manager interimar al Spitalului Floreasca, Gabriela Bratosin a răspuns: 'Să fie dispus să stea la discuţii'.

Un număr de 17 medici de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgenţă Floreasca, au demisionat miercuri. 'Din 31 de medici care au contracte de muncă şi-au dat demisia 17 doctori. Erau angajaţi UPU - SMURD. Unul dintre motivele invocate a fost legat de dificultăţi în desfăşurarea activităţii, ca urmare a aprovizionării discontinue cu cele necesare activităţii şi, bineînţeles, modul în care s-a înţeles să se discute şi să se comporte cu oamenii. La aceasta s-a adăugat regimul de încordare psihologică ce a fost pe oameni', a declarat, pentru Agerpres, şeful Departamentului, medicul Bogdan Opriţa.

Managerul interimar al Spitalului Floreasca, Sorin Constantin Păun, şi-a înaintat miercuri seara demisia. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a precizat că în cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcţionare a acestui spital până la organizarea concursului cel târziu în luna octombrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel