Revenge porn, prima condamnare:18 ani de închisoare

Internetul are reguli mai stricte. Un informatician din San Diego a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru revenge porn. Decizia a fost pronunțată vineri noaptea, fiind primul caz judecat și condamnat pentru o astfel de infracțiune.

Kevin Bollaert, în vârstă de 28 de ani, a fost găsit vinovat de 21 de capete de acuzare. În sistemul de justiție din SUA, o astfel de condamnare schimbă jurisprudența, influențând verdicte ulterioare, scrie dailymail.com.

Kevin Bollaert a pus pe picioare o afacere online, profitând de faptul că revenge porn-ul ajunsese o adevărată modă, în ultimii ani. Foști iubiți sau hackeri care obțineau fotografii ”fierbinți” puteau posta imaginile și datele personale ale victimelor, pe site-ul lui Bollaert  numit ugotposted.com. 

Printre victime: profesoare, casnice, femei de carieră

Persoanele afectate de publicarea imaginilor respective trebuiau să plătească între 250-350 de dolari, pentru ca Bollaert să șteargă postările compromițătoare. Printre victime se numărau profesoare sau persoane cu funcții de conducere, care riscau să-și piardă postul, dar și multe casnice, care riscau să își piardă reputația și familia. Peste 10.000 de imagini compromițătoare au fost postate pe site-ul lui Bollaert.

Acesta câștiga circa 900 de dolari din reclamă, lunar și peste 30.000 de dolari de la victimele ce doreau ștergerea conținutului compromițător.

Mărturii cutremurătoare ale victimelor

În plus, victimele erau hărțuite de necunoscuți, odată ce site-ul ugotposted.com dezvăluia și datele de contact, adresele de mail sau numerele de telefon. Miile de mesaje în care victimele implorau ”mila” site-ului sau se plângeau de amenințări au fost ignorate de Bollaert. Cel puțin 12 victime au făcut plângere penală, iar mărturiile cutremurătoare ale femeilor hărțuite din cauza postărilor de pe site au convins juriul să dea verdictul, scrie NBC.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel