Restaurare istorică! Se întâmplă pentru prima dată după 2000 de ani

Arheologii au reușit o restaurare istorică a câtorva gresii folosite la curtea interioară la celui de Al Doilea Templu din Ierusalim.

Este pentru prima dată când arheologii au reușit să facă acest lucru, de la dărâmarea templului, în urmă cu 2000 de ani, scrie The Jerusalim Post.

Al Doilea Templu din Ierusalim a fost lăcașul sfânt al cultului evreilor, iudaismul, în forma lui din antichitate, în a doua jumătate a mileniului I î.e.n. până în anul 70 e.n.

El a fost construit de către exilații evrei întorși din Babilon în timpul dominației persane în Palestina sau Iudeea antică, pe locul Templului lui Solomon, denumit Primul Templu din Ierusalim, care fusese distrus prin anul 538 î.e.n de către regele babilonean Nabucodonosor al II-lea.

Dr. Gabriel Barkay și Zachi Dvira, co-fondatori și directori ai proiectului "Temple Mount Sifting", au declarat că realizarea arheologilor este fără precedent.

Oamenii de știință au reușit reconstituirea din mai multe părți găsite în siturile arheologice. Aceștia au folosit principii geomtreice și studii cu privire la alte temple construite în aceeași perioadă ( în timpul domniei lui Herod).

"Stilul este același, găsit în alte temple construitea în aceea periodă, dar și în vile ale aristrocraților", a declarat Frankie Snyder, un membru al echipei, la evenimentul în care gresiile au fost arătate publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel