Record mondial pentru o pictură contemporană chineză, vândută pentru 46,5 milioane de euro

pictura Qi Baishi
pictura Qi Baishi

O operă a artistului chinez Qi Baishi (1864 - 1957) a fost vândută la licitaţie, duminică, la Beijing, pentru suma de 425,5 milioane de yuani (46,5 milioane de euro), un record mondial pentru o pictură contemporană chineză, a anunţat, luni, casa de licitaţii China Guardian, citată de AFP.

Pictura are dimensiunile de 100 centimetri x 266 centimetri, este încadrată de două coloane de caligrafie chineză şi reprezintă un şoim aşezat pe o ramură de pin. Pictura a fost realizată în anul 1946.

Lucrarea ocupă astfel locul al doilea în clasamentul celor mai scumpe opere de artă vândute în China. Recordul a fost stabilit în 2009, pentru o caligrafie de Huang Tingjian, vândută la licitaţie pentru 436,8 milioane de yuani (47,87 milioane de euro).

Qi Baishi este unul dintre artiştii chinezi cei mai prolifici şi cel mai bine cotaţi din secolul al XX-lea. Provenind dintr-o familie modestă, acest autodidact a practicat vreme îndelungată meseria de tâmplar ambulant, înainte de a se stabili definitiv la Beijing. Operele sale prezintă frumuseţea naturii în formele ei cele mai simple: plante, insecte, peşti, păsări şi crustacee.

Casa de licitaţii China Guardian nu a comunicat identitatea cumpărătorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel