Record de participare la Concursul internaţional 'Basmele Reginei Maria': 1.750 de copii din 11 ţări

Cea de-a XIV-a ediţie a Concursului internaţional 'Basmele Reginei Maria', desfăşurat sub înaltul patronaj al Custodelui Coroanei Române, Margareta, şi al principelui Radu, a atins în acest an un record de 1.750 de participanţi, faţă de 700 în 2018.

Grădina Palatului Elisabeta a găzduit, vineri, ceremonia de premiere, la care au participat zeci de copii. Având în vedere că printre participanţi se numărau şi preşcolari, principele Radu a menţionat că aceştia au o vârstă mult mai mică decât concursul, devenit deja o 'instituţie adolescentină'.

'Aş vrea să vă spun din partea Majestăţii Sale, Custodele Coroanei, şi a mea că suntem foarte mândri de dumneavoastră, de felul în care creşteţi, ca pe nişte flori, lucrările şi tradiţia şi gândurile bune pe care cei care au construit, care au născut, Concursul internaţional de creaţie 'Basmele Reginei Maria' vi le-au dat în mâinile dumneavoastră pentru a le duce mai departe. Suntem la a XIV-a ediţie.

Aceasta înseamnă 14 ani de minunată lucrare literară, de o minunată exemplificare a patriotismului, a simţului datoriei, a faptului că nimic din istoria noastră nu se pierde dacă ai suficientă iubire şi suficientă conştiinţă pentru a păstra, pentru cei de astăzi şi pentru viitor', a spus el.

Directorul Palatului Copiilor din Craiova, Alina Angela Ţacu, a menţionat că la ediţia din acest an au fost acordate 111 premii pentru participanţi provenind din 32 de judeţe din România, dar şi din zece ţări din Europa şi din Asia, inclusiv Indonezia, care nu a fost reprezentată la ediţiile anterioare.

'Suntem cu toţii onoraţi să fim astăzi aici, în acest spaţiu atât de încărcat de istorie şi de spiritualitate, pentru a omagia încă o dată, a 14-a oară în acest context educaţional atât de frumos, pe acea regină de poveste, Regina Maria, a cărei personalitate complexă şi ale cărei lucrări extraordinar de inspirate au stimulat atât de mult, nu doar imaginaţia creatoare a copiilor, ci şi patriotismul. Şi acel patriotism cred că v-a adus de la Iaşi, de la Oradea, de la Vaslui, din toate colţurile ţării până aici, în inima Bucureştiului, nu doar din dragoste de creaţie literară, ci şi din dragoste de istorie şi de rădăcină identitară românească. La cea de-a XIV-a ediţie a concursului internaţional de creaţie originală 'Basmele Reginei Maria' am reuşit un record, şi anume 1.750 de participanţi la acest concurs. Este recordul nostru din 14 ani. Şi nu doar atât. Lucrările înregistrate atât la secţiunea de creaţie literară, adică la basme şi la pagina de jurnal, dar şi la artă digitală şi artă plastică au fost de o înaltă ţinută artistică', a precizat ea.

Concursul se desfăşoară începând din anul 2006, la iniţiativa Palatului Copiilor Craiova şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, şi se adresează elevilor din cluburi ale copiilor, precum şi celor din unităţile de învăţământ preuniversitar din România şi din străinătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel