Psihologii avertizează: avansarea în funcție poate fi un motiv de stres și de sinucidere

Sorin Dănilescu
Sorin Dănilescu

Ipoteza sinuciderii în cazul Sorin Dănilescu, şeful Intact Interactive, nu poate fi exclusă pe baza faptului că fusese avansat la serviciu. Publicul a fost contrariat de ideea că un om de succes, fără probleme în viața de familie, ar putea să-și pună capăt zilelor, dar medicii susțin că astfel de cazuri există în practică.

Profesorul Radu Mihăilescu, de la Spitalul de psihiatrie ”Obregia”, ne-a declarat că orice promovare profesională are o încărcătură de stres asociată noilor responsabilități. Fără o anchetă amănunțită a cazului Dănilescu, nu se poate nici nega, nici confirma ipoteza sinuciderii.

Psihologul Augustin Cambosie consideră că mecanismul care ar putea destabiliza emoțional un om care tocmai a fost avansat la serviciu este similar cu ceea ce se petrece cu persoanele care au câștigat la Loto și nu sunt pregătite pentru această schimbare bruscă de destin. ”Am întâlnit pacienți dezamăgiți după ce cariera lor o luase puternic în sus, ne-a declarat dr. Cambosie. Noi suntem croiți să avansăm în carieră, așa că rareori ne întrebăm dacă asta ne dorim de fapt, dacă de asta aveam nevoie. Frustrările aferente unui răspuns negativ pot destabiliza emoțional o persoană. Este foarte greu să stabilim ce avea un pacient, dacă nu a discutat înainte de gestul fatal cu un specialist. Este posibil să se fi temut că nu face față în noul post, că-i va dezamăgi pe cei care au avut încredere în el sau pe apropiați. Consumul nervos exagerat asociat unei poziții de vârf într-o companie poate epuiza resursele individului, energia sa psihică, astfel încât se instalează depresia, care știm că e o cauză importantă pentru sinucidere. Nu putem să ne referim concret la acest caz mediatizat (Danilescu-n.n.) pentru că nu știm exact ce s-a petrecut, dar nici nu putem exclude, principial, o ipoteză, pe motivul ascensiunii profesionale”.

În urma primelor audieri, a reieşit de fapt că în ultima perioadă Dănilescu era foarte tensionat din cauza serviciului, informează Mediafax

La 1 ianuarie Sorin Dănilescu a preluat managementul companiei Intact Interactive. El a mai condus echipa Intact Interactive din decembrie 2009 până în mai 2010, revenind în funcţia de consultant la Intact Media Group în septembrie 2010. Totodată este Managing Partner la Barracuda Networks Romania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel