EXCLUSIV  Ministerul care trebuie desființat. Situație scandaloasă: Să lăsăm minciuna asta!

Situație de criză la Ministerul Tineretului și Sportului. Ministrul își ia zi liberă, primăriile se zbat pentru bazele sportive. 

”Nu uitați: suntem suportul rezultatelor excepționale ale sportivilor României” este unul din mesajele de la protestul Sindicatului Național Sport și Tineret. Aproximativ 250 de membru au fost astăzi în grevă de avertisment. Ei au strigat la o ușă închisă, fapt ce i-a revoltat și mai tare. Ministrul Tineretului și Sportului, cel în subordinea căruia se află, Ioana Bran, și-a luat liber astăzi, când știa că urmează această grevă. Când au aflat de gestul ministrului, cei care au protestat i-au cerut demisia. Au vorbit cu secretarul de stat Cosmin Butuza care le-a spus clar: nu se poate. Ei acuză că lucrează în condiții inumane și vor să atragă atenția echipei de conducere din MTS asupra situației extrem de complicate în care se află federațiile sportive și direcțiile județene de tineret și sport. Totodată, cei care au protestat spun că au salarii nete de 1.300 de lei și că nu se ține cont de vechime și de atribuții, fiint discrepanțe uriașe în sistemul de salarizare. Aceleași persoane mai subliniază că sunt 4 adulți care se ocupă chiar și de 90 de copii în același timp. Pe 8 august, ei amenință cu greva generală.

De ce țin ministerele cu dinții de bazele sportive și refuză primăriile?

Ministerul Tineretului și Sportului administrează baze sportive pentru care nu au fonduri să le modernizeze și gestioneze, când ar putea dirija banii către echipe și lăsa primăriile să se ocupe de baze sportive. 

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit, la interviul acordat pentru DCNews, despre lupta pe care o duce cu ministerele care țin cu dinții de bazele sportive pe care le dețin și-n care nu investesc. Vezi aici declarațiile primarului: EXCLUSIV Piedici pentru primar ca să repare ce strică ministerele. Daniel Tudorache: M-am săturat!

Soluția, foarte simplă

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect: ”Soluția e foarte simplă, banii care vin la MTS să fie dirijați către performanță, către antrenori, către cei care au protestat azi, către personal. De infrastructură, ar trebui să se ocupe primăriile, care au mai mulți bani și o pot exploata mai bine. Primărille iau bazele sportive de la Minister, oferă posibilitatea cetățenilor să facă mișcare sportivă, Ministerul face o economie. Ori ei nu se mișcă de pe bazele sportive, pentru că... investițiile, așa puține câte sunt, stau funcționarii la robinet, pentru că clientelă, pentru că funcții, plus piramida instituțională, pentru că ăla din minister nu are o mie de lei salariu, trebuie să aibă sub ei piramidă, să aibă unde să facă o inspecție, să-și justifice activitatea. La extrem, ministerul ăsta trebuie desființat! Banii să se ducă direct la sportivi, iar primăriile să aibă infrastructură și să lăsăm minciuna asta numită Ministerul Tineretului și Sportului. Antrenorii ies în stradă, performanță nu avem. Nu se justifică nici salariul ministrului. E o funcție în plus. După perfomanță, după administrare, acel minister nu se justifică. Faptul că avem epidemie de obezitate la copii, nu au locuri de joacă, de antrenament, că plătesc din buzunar antrenamentul, ambulanța care vine la concursuri. Stăm mai rău ca Bulgaria, care plătește antrenori din afară, are săli de sport. La noi, îi obligă pe părinți!”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel