EXCLUSIV  Piedici pentru primar ca să repare ce strică ministerele. Daniel Tudorache: M-am săturat!

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1, a dezvăluit câte piedici i se pun în demersurile de a moderniza bazele sportive din această parte a Capitalei. 

Daniel Tudorache duce o adevărată luptă cu ministerele care ţin cu dinţii de bazele sportive pe care le deţin şi în care  nu investesc nimic. Edilul Sectorului 1 a declarat, în cadrul unui interviu acordat DC News, că de mai bine de un an şi jumătate face demersuri pentru a primi în administare bazele sportive şi alte astfel de obiective din sector, terenuri şi imobile care aparţin ministerelor Educaţiei şi Culturii, instituţii care le-au lăsat în paragină.

Aceasta în timp ce copiii din cartierele sectorului sunt nevoiţi să se joace cu mingea printre blocuri sau pe stradă, iar Teatrul de Vară din parcul Bazilescu a devenit un adevărat pericol public. 

"Un an şi jumătate am solicitat Ministerului Educaţiei acestă bază. M-am dus la Curtea de Conturi, să fac un protocol cu Ministerul Educaţiei ca să mă lase să aranjez terenul, să pot băga bani acolo să amenajez acel teren, iar atunci când vine Curtea de Conturi să nu-mi impute acei bani. Că nu plec cu terenul acasă. Efectiv ţi-e groază de cum sunt aceste terenuri. Eu mă duc la cel care vine să mă controleze şi îi spun: mă laşi să aranjez, să pun băncuţe, să modernizez terenul, să aibă unde se juca copiii? Iar când am acea hârtie, o să investesc şi voi face asta.Ei nu vor să dea administrarea. Vor să rămână ei.  Eu nu vreau nici administrarea, dar lasă-mă măcar să fac curat acolo. […] E păcat, pentru că sunt terenuri acolo", a dezvăluit primarul Daniel Tudorache.

Teatrul de vară din parcul Bazilescu - în aceeaşi situaţie

"Solicitarea e făcută de primarul general. Acele terenuri nu ne pot fi date nouă. Poate să le dea Primăriei Capitalei care să ni le dea spre administrare, să investim. E păcat ca Sectorul 1 să aibă bani şi să nu poată investi în bazele sportive. Şi Pro Rapid – care ţine de Ministerul Transporturilor – acolo este iarba de un metru. Au început să taie tribunele, să fure din ele. […] Mai avem Teatrul de Vară din parcul Bazilescu. M-am săturat! Avem solicitări să ne predea acel obiectiv, pentru că a început să cadă din el, ţi-e şi frică. Dăm o amendă pe săptămână ministrului Culturii. Nu am altă soluţie", a mai declarat Daniel Tudorache.

Urmăreşte declaraţiile lui Daniel Tudorache, aici:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel