Principalele pericole care pândesc o misiune cu echipaj uman spre Marte

Omenirea visează de mult timp să ajungă pe Marte, iar în ultimele decade s-au înregistrat progrese serioase pe drumul spre acest obiectiv.

Există însă în continuare o serie de provocări de ordin logistic și biologic care trebuie rezolvate înainte ca primul om să pună piciorul pe Planeta Roșie, conform unui material publicat de SPACE.com, informează Agerpres.

Astfel, astronauții vor trebui să aibă suficientă hrană, apă și alte resurse pentru o călătorie care va dura între 6 și 9 luni doar dus. Organismul lor va trebui să reziste în condiții de microgravitație în timpul călătoriei și în condiții de gravitație redusă la destinație, dar și la radiațiile puternice din spațiul cosmic.

CITEȘTE ȘI: Curiosity a descoperit apă sărată pe Marte!

Deloc de neglijat este și problema plictiselii care poate demoraliza un echipaj aflat într-o misiune de lungă durată, conform unui material publicat de SPACE.com.

"După toți acești ani s-ar putea să plecăm în sfârșit spre Marte", a comentat Phil Plait, scriitor și editor specializat în astronomie pentru revista Slate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel