Curiosity a descoperit apă sărată pe Marte!

Robotul Curiosity a descoperit apă cu sare pe suprafața planetei Marte, despre care se crede că ar fi prezentă pe toată planeta.

Nu este vorba de un lac sau un ocean. Curiosity a descoperit un substanță în sol care absoarbe vaporii de apă din atmosferă și îi păstrează în formă lichidă, sub formă de "saramură", chiar și când temperaturile scad sub pragul de îngheț, scrie The Independent.

Oamenii de știință spun însă că asta nu înseamnă că pe Marte există microorganisme, chiar dacă apa este esențială vieții. Asta din cauza radiațiilor care "bombardează" planeta.

"Saramura" din solul planetei Marte este corozivă, o informație importantă pentru misiunile care vor presupune construirea unor baze pe Planeta Roșie și trimiterea oamenilor acolo. Apa cu sare ar putea "mânca" structurile respective.

Descoperirea robotului Curiosity este o dovoadă în plus că pe Marte au existat oceane. Oamenii de știință spun că în urmă cu 4.7 miliarde de ani, planeta avea de șapte ori mai multă apă ca în prezent, însă dispariția câmpului magnetic al planetei a făcut ca apa să dispară.a

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel