Primul astronaut din EAU s-a lansat spre Staţia Spaţială Internaţională într-o capsulă Soyuz

Primul astronaut din Emiratele Arabe Unite s-a lansat spre Staţia Spaţială Internaţională într-o capsulă Soyuz.

O capsulă Soyuz a fost lansată miercuri de pe cosmodromul din Baikonur, Kazahstan, spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), cu un echipaj de trei astronauţi la bord, printre care şi primul astronaut din Emiratele Arabe Unite (EAU), transmite Reuters.

Astronautul arab Hazzaa AlMansoori, comandantul misiunii, rusul Oleg Skripochka şi inginerul de zbor al NASA Jessica Meir urmează să ajungă la destinaţie în aproximativ 6 ore.

AlMansoori, 35 de ani, fost pilot de vânătoare, va rămâne 8 zile la bordul avanpostului orbital, devenind primul arab care a vizitat uriaşul laborator ştiinţific de pe orbita Pământului.

Activitățile de la bordul ISS


În cadrul acestei misiuni, AlMansoori urmează să desfăşoare o serie de experimente, să susţină câteva sesiuni de comunicare live din spaţiu şi să organizeze o seară culinară arabă la bordul ISS, îmbrăcat cu portul tradiţional arab, conform autorităţilor din emirate.

Cu câteva ore înainte de lansare AlMansoori şi colegii săi de misiune au primit binecuvântarea unui preot ortodox rus, conform tradiţiei programelor spaţiale ruse, însă, spre deosebire de ceilalţi doi astronauţi, AlMansoori nu a fost stropit cu apă sfinţită.

Cu acest echipaj lansat miercuri după-amiaza, numărul astronauţilor aflaţi la bordul ISS va ajunge la 9, pentru prima oară în ultimii 4 ani, până când AlMansoori şi doi astronauţi din misiunea anterioară se vor întoarce pe Pământ la 3 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel