Președintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, afirmă că s-a finalizat plantarea celor 335.000 de stejari din Parcul Memoriei Naţionale

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, a declarat luni că în Parcul Memoriei Naţionale 'Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate' Ro Mândria s-a finalizat plantarea celor 335.000 de stejari în memoria soldaţilor căzuţi în Primul Război Mondial. 

'Ceea ce meritau militarii care şi-au sacrificat vieţile pentru reîntregirea ţării, pentru independenţa şi libertatea României s-a întâmplat. Am terminat de plantat cei 335.000 de stejari din Parcul Memoriei Naţionale 'Stejarii României - 100 de ani de istorie şi demnitate' Ro Mândria. (...) Mulţi nu îşi vor mai aduce aminte de comentariile noastre, mulţi nu-şi vor mai aduce aminte de ce a făcut România la Centenar, (...) dar Parcul Memoriei Naţionale, cu cei 335.000 de stejari plantaţi de noi, vor rămâne câteva sute de ani amintire', a declarat Marian Oprişan în cadrul şedinţei ordinare a CJ Vrancea.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, procentul de prindere a stejarilor plantaţi este de peste 75%, ceea ce reprezintă 'un rezultat foarte bun'. 'Plantaţia arată foarte bine, întrucât prestatorul şi-a făcut treaba. Am irigat atunci când a fost nevoie. În perioada următoare, Direcţia Silvică Vrancea şi Garda Forestieră vor face controlul anual al vegetaţiei şi atunci vom vedea exact procentul de prindere, care oricum este de peste 75%. Este un rezultat foarte bun', a declarat Viorel Catană, şeful Direcţiei Administrative a Patrimoniului din cadrul CJ Vrancea.

Proiectul Parcului Memoriei Naţionale de la Mărăşeşti a însemnat plantarea a 335.000 de stejari pe o suprafaţă de aproape 75 de hectare. Ulterior, aici va fi realizat un parc tematic pentru comemorarea eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz în Primul Război Mondial. Proiectul a costat administraţia judeţeană 11.624.478 lei, iar la sădirea copacilor au participat în primele două etape de plantarea, potrivit CJ Vrancea, circa 19.000 de voluntari din toată ţara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel