Preparat demn de MasterChef. Masa gata cât ai zice… biban

Peștele este pretențios la gătit, însă, odată ce cunoști câteva reguli extrem de simple despre cum să-l ”manevrezi” în bucătărie, preparatul poate fi demn de MasterChef.

Chef Liviu Balint, ambasadorul Podravka, are o reţetă celebră cu bibani de mare. Bibanul de mare - sau lupul de mare, cum i se mai spune acestui pește, este foarte apreciat în restaurantele cu profil mediteranean, tocmai pentru gustul lui savuros și faptul că nu este un pește gras.


Pentru rețeta cu bibani de mare în crustă de ierburi aromate ai nevoie de: 2 bibani, 15 grame rozmarin, 15 grame pătrunjel, 15 grame mărar, 20 grame usturoi pisat, 50 grame pesmet, 20ml ulei de măsline și, bineînțeles, un plic de Vegeta Condimente pentru Pește. Iar pentru ca bibanii să nu se plictisească în farfurie, poți adăuga o garnitură de legume la grătar compusă din: 120 grame roșii cherry, 100 grame zucchini și 150 grame ciuperci champignon.


Mai întâi amesteci bine Vegeta condimente pentru Pește cu ierburile aromate și uleiul de măsline. Tăvălești bibanii de mare în acest amestec parfumat de mirodenii și prin pesmet, iar mai apoi îi lași să se odihnească la cuptor aproximativ o jumătate de oră până când crusta devine ușor închisă la culoare (fără să o arzi totuși). Cât timp bibanii se rumenesc în cuptor, poți pune pe grătar legumele proaspete, fie sub formă de frigărui, fie pur și simplu tăiate în jumătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel