PREMIILE OSCAR 2015. Cel mai bun regizor - NOMINALIZĂRI

oscar statueta
oscar statueta

PREMIILE OSCAR 2015. Pentru titlul de cel mai bun regizor au intrat în cursă Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului "Birdman", Richard Linklater, pentru "Boyhood", Bennett Miller, pentru "Foxcatcher", Wes Anderson, pentru "The Grand Budapest Hotel", Morten Tyldum, pentru "The Imitation Game".

CITEȘTE ȘI: NOMINALIZĂRI OSCAR 2015: lista nominalizărilor pentru Premiile Academiei Americane de film

Alejandro Gonzalez Inarritu s-a nascut pe 15 august 1963, in Mexico City, Mexic. Este poreclit "El Negro" si are 1,84 m inaltime. Din 1984 a lucrat ca DJ la cunoscutul post de radio mexican WFM, studiind intre timp regie si teatru. Inte anii 1988 si 1990 a compus muzica pentru sase filme mexicane. In 1990 a devenit unul dintre cei mai tineri producatori ai televiziunii mexicane, fiind angajat de Televisa, cea mai importanta companie de televiziune din Mexic. Apoi si-a infiintat propria companie, Zeta Films, renuntand la postul de la Televisa.

Richard Linklaterare 5 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Globul de Aur, 2 premii şi o nominalizare BAFTA, o nominalizare Cannes, 2 premii şi 3 nominalizări Berlin, 2 premii şi o nominalizare Venetia, o nominalizare Sundance.

Bennett Miller (născut la 30 decembrie 1966) este un regizor de film american. Miller este regizorul filmului Capote (2005), pentru care a primit o nominalizare la Oscar pentru Cel mai bun regizor. A regizat filmul documentar Cruise (1998), precum si reclame TV si videoclipuri muzicale, printre care si cel pentru Bob Dylan, "When the Deal Goes Down" (2006).

Wes Anderson este considerat un regizor cu marcă auctoriala, în condiţiile în care se implică în toate aspectele producţiei filmelor sale. Acestea au o abordare estetică sub un numitor comun, fiind folosite culori primare şi o tehnică a imaginii caracteristică.

Adesea coloana sonoră conţine melodii rock şi folk, în special rock clasic britanic. Filmele lui Anderson combină umorul sec cu prezentarea izbitoare a unor personaje departe de a fi perfecte - adesea combinaţii ale clasei muncitoare cu clasa înstărită. Are actori preferaţi cu care lucrează.

Morten Tyldum (născut în 1967) este un regizor de film norvegian. Educat la Școala de Arte Vizuale din New York City, este cunoscut pentru filmele sale thriller de succes Headhunters și The Imitation Game, lansat în 2011 și respectiv în 2014. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel