PREMIILE OSCAR 2015. Cel mai bun film - NOMINALIZĂRI

oscars
oscars

PREMIILE OSCAR 2015. Pentru titlul de cel mai bun film se luptă American Sniper, Birdman, Boyhood, The Grand Budapest, Hotel The Imitation, Game Selma, The Theory of Everything, Whiplash.

American Sniper prezintă povestea lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a S.U.A.

Chris este trimis în Irak cu unica misiune de a-şi proteja camarazii pe câmpul de luptă. Acurateţea ţintei sale a salvat multe vieţi, motiv pentru care colegii de arme l-au supranumit „Legenda". Însă povestea lui a ajuns dincolo de liniile inamicilor, care au pus preţ pe capul său şi l-au transformat în ţintă râvnită pentru insurgenţi. Cu toate dramele războilui, Chris se mai loveşte şi de datoria de a fi soţ şi tată model pentru familia care îl aşteaptă acasă.

În ciuda pericolului şi a dorului de casă, militarul duce la bun sfârşit patru misiuni de război, în care nu-şi lasă în urmă niciun camarad. Totuşi, odată ajuns lângă soţie şi copii, îşi dă seama că traumele de pe câmpul de luptă nu îi vor da pace niciodată.

Birdman prezintă povestea actorului Riggan Thomson (Michael Keaton) care vede cum dispare încet-încet din amintirile fanilor. Într-o încercare disperată de a reatrage atenţia şi de a simţi, o dată în viaţă, că realizează ceva apreciat atât de colegii de breaslă, cât şi de publicul larg, Riggan plănuieşte o piesă pe Broadway. Pentru a reuşi, bărbatul trebuie să-şi ignore egoul supradimensionat, mai ales dacă vrea să-şi readucă aproape şi familia...

Boyhood se concentrează asupra lui Mason, de la primele zile din şcoala primară în Austin până la plecarea la colegiu. Mason are destule pe cap din cauza surorii sale enervante şi a celor doi părinţi divorţaţi. Tatăl său poate că se va maturiza într-un târziu, în timp ce mama lui are tendinţa de a se îndrăgosti de bărbaţi nepotriviţi. În mijlocul lor, comentariile lui Mason devin mai inteligente pe an ce trece... Drama a fost filmată de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori, regizorul urmărindu-le evoluţia fizică şi emoţională.

The Grand Budapest Hotel descrie aventurile lui Gustave H (Ralph Fiennes), un legendar portar la un mare hotel european din perioada interbelică, şi ale lui Zero Moustafa, hamalul hotelului, care devine cel mai bun prieten al său. Povestea include un furt de proporţii şi recuperarea unei picturi renascentiste, dar şi lupta pentru o avere de familie, totul pe fundalul schimbărilor bruşte şi dramatice ce afectează viaţa pe continent.

The Imitation Game spune povestea lui Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reuşită ce permite Aliaţilor să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieţii sale.

Selma- Personajele centrale ale filmului vor fi Martin Luther King, soţia sa - Coretta Scott King - şi Preşedintele Lyndon B. Johnson, povestea concentrându-se pe relaţia dintre King şi Johnson, precum şi asupra celor trei incursiuni din segregatul oraş Selma (Alabama) către Montgomery, în 1965, pentru a se obţine susţinerea Mişcării pentru Drepturi Civile.

The Theory of Everything descrie relaţia dintre Hawking şi soţia sa, Jane. Cei doi s-au cunoscut pe când erau studenţi la Cambridge în anii '60, exact în vremea în care viitorul mare om de ştiinţă începea să sufere consecinţele afecţiunii care l-a paralizat, forţându-l să trăiască într-un scaun cu rotile şi să se exprime cu ajutorul unui computer sofisticat, conceput special pentru el de către un prieten.

Whiplash spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experienţe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din ţară. Este pregătit să facă orice pentru asta, însă ciudatul şi excentricul său profesor îl înnebuneşte cu metodele sale extreme de predare. Începe astfel să îşi piardă încrederea în talentul său şi în sine însuşi...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel