Premierul Ponta preia interimatul la ministerul Finanțelor, după demisia lui Vâlcov

După ce a fost, pe rând, interimar la ministerele Justiției, Sănătății și Transporturilor, premierul Victor Ponta va conduce și ministerul Finanțelor, până când va găsi un înlocuitor pentru Darius Vâlcov, urmărit penal de DNA, potrivit surselor citate de televiziunile de știri.

Perioada maximă de interimat este de 45 de zile, dar probabil premierul va păstra această funcție doar până miercurea viitoare, când se adoptă Codul Fiscal.

Situația de la Finanțe, după demisia lui Vâlcov, va fi discutată de prim-ministrul Ponta și președintele Iohannis vineri seară, la Cotroceni, după ce acesta din urmă se va întoarce de la Bruxelles.

Ponta a refuzat vineri să dea vreun indiciu despre vine l-ar putea înlocui pe Darius Vâlcov, explicând că va da unele detalii doar după ce se consultă cu președintele Iohannis.

Întrebat pe cine va propune la MFP, prim-ministrul Ponta a răspuns: "După ce voi discuta cu președintele, vă voi anunța și pe dumneavoastră. (...) Așa spun Constituția României și legile României (...) și anume faptul că orice numire și revocare din funcție a unui ministru trebuie semnată de către președinte prin decret, la propunerea primului-ministru. Avem o relație instituțională foarte normală și așa trebuie să funcționeze".

Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu Ponta după Consiliul European

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel