Urmărește emisiunea live


Minister Finanțe. Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu Ponta după Consiliul European

Administrația Prezidențială anunță că premierul Victor Ponta se va întâlni la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului se va întoarce de la Consiliul European de la Bruxelles. Ponta le-a declarat jurnaliștilor că refuză să dea indicii despre cine l-ar putea înlocui pe Darius Vâlcov la ministerul Finanțelor până când nu se consultă cu Iohannis.

"Vineri, 20 martie a.c., Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuție referitoare la numirea unui nou ministru de Finanțe", arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Întrebat pe cine va propune la MFP, prim-ministrul Ponta a răspuns: "După ce voi discuta cu președintele, vă voi anunța și pe dumneavoastră. (...) Așa spun Constituția României și legile României (...) și anume faptul că orice numire și revocare din funcție a unui ministru trebuie semnată de către președinte prin decret, la propunerea primului-ministru. Avem o relație instituțională foarte normală și așa trebuie să funcționeze".

Premierul Victor Ponta a anunțat joi că i-a aprobat demisia ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, după ce DNA a cerut sesizarea Senatului pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a acestuia.

DNA cere reținerea și arestarea lui Darius Vâlcov

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel