Practică periculoasă în rândul femeilor. Avertismentul medicilor

Să îți începi ziua cu un duș este normal și firesc, dar să îți completezi acest ritual cu un duș vaginal este extrem de periculos.

În ciuda faptului că medicii nu recomandă, doar în SUA, una din patru femei face dușuri vaginale. De ce? Pentru că spălarea vaginală a fost asociată cu infecții.

Acum un nou studiu arată că această practică des întâlnită în rândul femeilor poate crește riscul de infectare a HPV (Human Papilloma Virus) care duce la cancer de col uterin. Femeile care fac dușuri vaginale spun că le folosesc pentru a se simți 'proaspete' și pentru că previn mirosurile urâte și infecțiile. Cu toate acestea, experții declară că aceste convingeri sunt complet false, iar dușurile vaginale nu le apară de infecții cu transmitere sexuală și nici nu 'curăță' vaginul, scrie BBC MUNDO.

Specialiștii le recomandă femeilor să evite practica dușurilor vaginale pentru că spălăturile dezechilibrează balanța bacteriilor în vagin și pot modifica aciditatea tractului genital. În interiorul vaginului există, în mod nor­mal, o flora microbiană de apărare. Printr-un proces natural, nu se permite dezvoltarea haotică a bac­te­riilor cu potenţial patogen.

[citeste si]

Pe lângă aces­tea, vaginul este înzestrat cu capacitatea de a se autocurăța, eliminând, odată cu secreţia zilnică, toate impurităţile. Dacă tot acest proces natural nu este perturbat, vaginul își îndeplinește funcțiile aşa de bine încât este mai curat decât cavitatea bucală, după cum ne spun specialiştii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel