Poziția lui Iohannis, efect în lupta pentru Primăria Capitalei

Bătălia sondajelor de opinie a început, ca și campania electorală pentru locale. PSD are un sondaj Avangarde, parțial devoalat de Gabi Vrânceanu Firea, la B1 Tv. Sondajul o așază Firea pe pe primul loc în Capitală. La Realitatea Tv, Rareș Bogdan a publicat datele unui sondaj potrivit căruia Ponta are 18%, Nicușor Dan  13%, Băsescu 12%, Tăriceanu 9%, Macovei 8%, Bușoi 7%. Tudor Chirilă ar obține 6%, la fel și Dan Puric. Firea recunoaște că Băsescu este printre primii clasați, ceea ce coincide cu clasamentul Realitatea Tv. 

De remarcat că Stânga ar conduce în ambele clasamente, la votul politic. Rețineți: la locale avem un singur tur de scrutin. Cine e pe primul loc ajunge primar, indiferent de procentaj.

De asemenea, liderii care au un discurs anti-Iohannis conduc detașat. Ponta, Băsescu, Tăriceanu, chiar și Macovei îl atacă pe președinte.  După calculele hârtiei, cum se spune în fotbal, în acest moment faptul că PNL este asociat cu președintele nu pare a  folosi candidatului liberal. Dimpotrivă. 

Pe teren, lucrurile s-ar putea schimba. Așa cum au votat-o pe dna Guseth, sau modificarea Codului  Fiscal, parlamentarii ar putea schimba Legea electorală pe care au tocmai adoptat-o, revenind la două tururi de scrutin. În acest caz, Băsescu și Macovei pot reface jocul din finala prezidențială, cu trimiterea simpatizanților spre candidatul Dreptei, după ce și-au tras după ei lista de partid, în Consiliul General etc.

Dacă nu se revine la alegerea primarilor în două tururi, PNL și PSD pot fi acuzate de blat. Pe o tendință de vot anti-sistem, care nu este o noutate pentru Capitală, outsider-ii pot face surprize. Mai ales dacă reușesc să se coalizeze.

În ambele variante, dacă nu se schimbă nimic în statutul său până la alegeri, Traian Băsescu, combinator de meserie, are de făcut  deal-uri cu amatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel