Polonia: Biserica Catolică şi politicieni protestează după ce un angajat al Ikea a fost concediat pentru contestarea manifestărilor LGBTI

Conferinţa episcopală din Polonia a lăudat curajul unui angajat al companiei Ikea, care a fost concediat pentru că şi-a ''apărat credinţa'' exprimându-şi printr-un citat din Biblie opoziţia faţă de ''Săptămâna mândriei gay'', şi le-a cerut multinaţionalelor care-şi desfăşoară activitatea în această ţară, cum este cazul Ikea, ''să renunţe la activităţile ideologice'', relatează miercuri agenţia EFE.

Cel care acum nu mai este angajat al Ikea, Tomasz K. (nu i s-a dezvăluit numele complet), a fost concediat după ce a contestat cu un citat din Biblie un mesaj prin care această companie îşi îndemna angajaţii să se alăture luptei împotriva homofobiei.

Dacă un bărbat se va culca cu un alt bărbat la fel cum se culcă cu o femeie, amândoi au săvârşit o urâciune; să fie nimiciţi şi să se facă ispăşire cu propriul lor sânge (Leviticul 20:13) - acesta a fost textul pe care Tomasz l-a distribuit colegilor săi pe o reţea de socializare. În urma acestui gest, Ikea a decis să-l concedieze, susţinând că problema nu ar fi fost opiniile sale, ci forma agresivă şi respingătoare în care au fost exprimate. Dar în opinia Bisericii Catolice poloneze, care consideră că asistăm la o impunere a ideologiei LGBTI, concedierea unui angajat pentru respingerea îndoctrinării LGBTI la locul său de muncă este inacceptabilă (...) şi o ofensă împotriva libertăţii de exprimare şi religioase garantate de Constituţia poloneză.

La rândul său, angajatul concediat a transmis presei un mesaj în care afirmă că postarea sa pe reţelele de socializare a fost o reacţie împotriva îndoctrinării la care a fost supus de-a lungul anilor la Ikea. Acest caz a provocat o reacţie şi din partea unor membri ai partidului de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), care au criticat compania suedeză.

Astfel, ministrul adjunct de interne Marcin Romanowski a acuzat compania de discriminare şi încălcare a libertăţii religioase şi de conştiinţă a acelui angajat sancţionat prin concediere. În campania pentru recentele alegeri europene, mişcarea LGTBI a fost în centrul criticilor partidului Lege şi Justiţie, care a acuzat acest curent că subminează valorile naţiunii şi ale familiei poloneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel