Plan secret de anihilare a lui Băsescu

În prima parte a zilei de miercuri, 12 februarie, am văzut cu toții cum televiziunile ostile lui Traian Băsescu au declanșat un nou tip de armă, care s-ar putea dovedi fatală președintelui. Sau, mai precis, partidului pe care îl patronează.

Atacul este cel mai subtil mod de a-l scoate din joc pe jucător. Luni seara, la o televiziune mai mult decât favorabilă, Traian Băsescu a lansat un atac pe mai multe fronturi. L-a acuzat pe Mugur Isărescu de pact cu un guvern corupt, a anunțat o rocadă Ponta-Antonescu, pe model Băsescu-Stolojan-Tăriceanu, la președinție, a amenințat cu scoaterea oamenilor în stradă...

Principalele televiziuni în ordinea audienței au ignorat aceste mesaje.

Dacă s-ar fi aplicat această strategie, Băsescu dispărea, încă din 2007, când presa de Opoziție și suspendarea l-au urcat în sondaje, prin insistența cu care îi tocau mesajele. Dar, în același timp, le amplificau, până la paroxism.

În momentul de față, Traian Băsescu mai are două arme: gura și Procuratura. Parchetele vor decima oastea USL, un mare ajutor fiindu-le dat de lăcomia trupelor aliate. Însă, mari pierderi electorale nu vor crea noile dosare aruncate pe piață, așa cum constata chiar șeful reformei în Justiție, atunci când se plângea că supușii nu sunt cât ar vrea el de exegenți. Nici gura nu prea-l mai ajută pe liderul de la Cotroceni, întrucât a măcinat și scuipat pe cam toată lumea. Totuși, identificându-se ca principal dușman al USL, putea lua fața PDL, la europarlamentare. Cu o condiție: să fie în continuare amplificat de presa mogulilor. Dacă aceasta nu-l mai bagă în seamă, nu mai are ce face. Până în data de 25 mai, câte săli cu simpatizanți mai pot umple Falcă, Boc sau suspectul Pinalti?

Până spre seară, rutina își spunea cuvântul: repornise tocarea temelor propuse de Băsescu. E o superbă dovadă că presa nu aparține patronilor, ci audienței. Dacă, într-adevăr, patronii și-ar face jocurile prin presă, nu ar trebui să-l înjure, ci să-l ignore. Vom constata că are dreptate cu sintagma ”presa mogulilor” doar când acestă presă n-o să-i mai dea replica la toate bazaconiile spuse la B1TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel