Urmărește emisiunea live


Peste o sută de balene moarte, eşuate pe o plajă din Noua Zeelandă

balene esuate noua zeelanda
balene esuate noua zeelanda

Peste o sută de balene pilot, în mare majoritate moarte, au eşuat pe o plajă izolată de pe o insulă din sudul Noii-Zeelande, a informat luni un purtător de cuvânt din ministerul protecţiei mediului, citat de publicaţia franceză Le Point.

Câteva persoane care ieşiseră la plimbare au descoperit duminică 107 balene eşuate pe o plajă de pe Stewart Island. Multe cetacee erau moarte şi a fost nevoie ca 48 să fie eutanasiate, fiind imposibil să fie duse în larg, spune oficialul. 'Ne-am dat repede seama că ne-ar fi trebuit cel puţin 10-12 ore ca să le ducem în mare, dar, din cauza soarelui şi a căldurii, multe ar fi murit înainte', a adăugat purtătorul de cuvânt. În plus, repunerea lor în apă însemna riscuri mari pentru salvatori pentru că se apropia o furtună.

Balenele pilot, numite şi globicefale, pot atinge 20 m lungime şi sunt cel mai frecvent tip de cetacee din apele neo-zeelandeze. Ele eşuează frecvent pe plaje. În septembrie 2010, circa 80 de balene pilot au eşuat pe o plajă din ţară. La începutul lunii februarie, au mai fost găsite 80 de balene eşuate.

Oamenilor de ştiinţă nu le este uşor să explice motivele eşuării balenelor. Printre ipotezele formulate se numără faptul că li se bruiază sistemul de orientare în ape adânci sau că tot grupul urmează un membru bolnav, ajungând astfel la ţărm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel