Pacient de 300 de kilograme, adus la Spitalul din Alba Iulia de pompieri - VIDEO

obezitate morbida alba iulia
obezitate morbida alba iulia

Pompierii din Alba au fost solicitaţi pentru a ajuta la transportul unui bărbat care suferă de obezitate morbidă la spitalul din Alba Iulia.

Bărbatul care cântăreşte aproape 300 de kilograme trebuia să ajungă urgent la spital, însă nu se putea mişca nici până la marginea patului. Cinci pompieri şi trei cadre medicale l-au cărat pe targă pe pacient, informează Realitatea Tv.

Ştefan Stoican din localitatea Zlatna are 67 de ani. S-a îmbolnăvit după ce fiica sa care tocmai împlinise vârsta majoratului a murit. Acum, în afară de obezitate morbidă are probleme cardiace, dar şi infecţii la nivelul pielii. "Mă simt aşa că nu am aer. De la inimă. Dacă aşa avea cum să stau măcar aşa în fund", a spus bărbatul.

Soţia susţine că starea de sănătate a bărbatului s-a înrăutăţit pentru că nu a avut bani să urmeze un tratament. "De 10 ani încoace s-a gravat şi mai tare, acum de patru ani încoace mai tare. Din patru milioane nu poţi să trăieşti şi cu cinci copii", a spus soţia pacientului.

Medicii spun că acum starea sa de sănătate este stabilă, însă acesta este primul caz de acest gen cu care se confruntă cadrele medicale din Alba. "Spitalul judeţean din Alba Iulia nu s-a mai confruntat cu un astfel de caz, cu obezitate morbidă. Pacientul are în jur de 300 de kilograme", a spus directorul medical al Spitalului din Alba Iulia, Diana Ciobotea.

Bărbatul de 67 de ani a lucrat în minerit şi are acum o pensie de 440 de lei şi o indemnizaţie de persoană cu handicap de 280 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel